Målilla starkast i tufft derby

"Det är ingen dröm att spela på Dalavallen". Så uttryckte sig Målillas lagledare Henrik Pernius inför mötet mot Djursdala - han hade fog för sin oro. Målilla vann till slut med 3-1 (1-0), men segern satt långt inne.

Johan Persson hoppar av glädje efter att ha satt viktiga 2-1 på frispark för Målilla.

Johan Persson hoppar av glädje efter att ha satt viktiga 2-1 på frispark för Målilla.

Foto:

Fotboll2009-05-08 22:00


DSK är ett av traktens hemmastarkaste lag och nog för att Målilla inledde klart bäst, några riktigt heta lägen bjöds de inte på till en början.
Gästerna jobbade sig dock in i matchen succesivt och Djursdala gick inte riktigt att känna igen.
- Vi är inte med alls i inledningen, jag vet inte riktigt vad det är som gör att vi står och sover, säger Djursdalas tränare Mattias Sandh.
Målillas lagledare Henrik Pernius var inne på samma linje.
- Jag tycker att vi är klart bättre i första halvlek. Vi skapar inte jättemånga lägen, men äger det mesta av spelet och jag tycker att vi borde ha dödat matchen redan här.
Gästernas Andreas Lövgren spräckte målnollan efter halvtimmen spelad och efter målet öppnades matchen upp något.
Baklängesmålet blev en väckarklocka för hemmalaget som spelade upp sig, tog för sig mer ute på planen och pausvilan kom lägligt för Målilla som höll på att tappa kommandot i matchen.

Mattsson kvitterade
Det var dock lite för tidigt att andas ut. Djursdala klev in i andra halvlek som de avslutat den första och nu var det istället Målilla som fick slå ifrån sig.
- Det var allmänt virrigt. De lyfte in många bollar i vårt straffområde och vi hade vissa problem med att neutralisera dem, säger Henrik Pernius.
Kvitteringen lät inte heller vänta på sig.
James Mattsson vann kampen mot sin back och kunde sedan lyfta bollen över Mikael Karlsson i Målillakassen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!