Målilla vann märkligt derby

"Vi var värda minst en poäng". Så uttryckte sig Hultsfreds tränare Kent Nicklasson efter derbymötet mot Målilla. Han hade rätt. Trots att HFK drabbades av två utvisningar överglänste man Målilla som dock vann med 1-0 efter mål av Stefan Lind på straff.

Fotboll2009-06-04 06:20

Det var för många spelare en speciell match när Målilla gästade Knektavallen på onsdagskvällen, inte minst för den före detta Hultfredsspelaren Magnus Pihl.
Pihl äntrade den här gången planen i Målilla-dressen och fick läge att presentera sig direkt när bollen damp ned framför hans fötter i straffområdet efter bara sju spelade minuter.
Kanske var det nervositet eller förvåning över att få bollen till skänks som gjorde att avslutet inte blev det bästa och Joacim Johansson i Hultfredskassen hade inga som helst problem med att knipa bollen.
Det var ändå Målilla som började klart bäst och drog upp tempot med Stefan Lind som spelfördelare på mittfältet.
- Jag tycker vi gör det riktigt bra. Vi skapar mycket chanser och har ganska bra koll på läget, säger Målillas tränare Mikael Persson.
Hultsfred hade svårt att överhuvudtaget förflytta sig till gästernas planhalva, men hemmalagets första chans blev riktigt vass.
Korab Zekaj snappade upp en boll på vänsterflanken, löpte sig fri och försökte lyfta bollen över en utrustande Mikael Karlsson och det höll på att gå vägen, men ribban stod i vägen.

Hultsfred tog över
Efter det fina läget jobbade sig Hultsfred in i matchen mer och mer och i takt med detta avtog också pressen från röd-vitt.
Hemmalaget lyckades penetrera Målillas försvar och hade många chanser att skjuta, men passade bort sig ur de chanser som uppstod.
- Det märks att vi har lite dåligt självförtroende, den rätta kylan finns inte i avslutningarna, suckar HFK-tränaren Kent Nicklasson.
Innan halvleken var till ända fick Magnus Pihl ett nytt gyllene läge att stänka dit det första målet när han blev ren med målvakten, men Joacim Johansson som bjöd på storspel matchen igenom klarade på nytt och 0-0 stod sig.