Målinriktad Målillatränare

Fotboll är världens största idrott. Den berör, älskas och beundras av miljoner människor. Överallt finns passionerade fotbollsälskare. Vår tidning fann en i Oskarshamn. - Jag tycker helt enkelt att det är skitkul med fotboll, säger Mikael Persson, Målillas nye tränare.

Fotboll2009-01-23 23:17

Målilla GoIF är nästa destination på Mikael Perssons långa fotbollsresa. Trots att han bara är 35 år har han hunnit vara tränare i en mängd olika klubbar.
- Man strävar alltid uppåt. Min ambition och drivkraft är stark, säger han när vi pratas vid i vardagsrummet i hans gula träkåk på Repslagaregatan i centrala Oskarshamn.
Han trivs här. Nära havet.
Mikael Persson ger ett sympatiskt intryck. Det märks att han vet vad han vill. Tydlighet är också ett viktigt ledord i hans ledarskap. Något som återkommer flera gånger under intervjun. Inget får lämnas åt slumpen.
- Killarna ska veta sina roller och känna trygghet i sina positioner. Det gäller inte minst i försvarsarbetet.

Målinriktad och tydlig
Kanske kan han uppfattas som hård och tuff av vissa.
- Jag ställer höga krav på träningspassen eftersom jag är målinriktad. Det ska finnas en tydlighet i vad vi gör. Spelarna måste också veta vad som krävs av dem. Det ska inte finnas några tveksamheter i arbetsmetoder och hur vi ska agera på planen, såväl defensivt som offensivt.
Persson gillar också när det är högt i tak:
- Jag ger både ris och ros. Spelarna ska inte ha någon förvrängd självbild. Samtidigt måste det vara en tvåvägskommunikation. Spelarna ska kunna säga till mig och Ricky (Johansson) vad de tycker och tänker.
Du har varit tränare i Målilla i drygt två månader. Dina intryck?
- Det är skitkul. Hoppas killarna också tycker det är roligt. Mitt intryck är att de verkar vara inspirerade. Jag tycker också det är fotbollsspelare med bra "huvuden". De förstår fotboll och är duktiga på att ta in instruktionspunkter. Jag är absolut nöjd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!