BETYG: De var bäst i derbyt mellan HFK och Lojal

På söndagen spelades ett derby mellan Hultfreds FK och SK Lojal på Knektavallen. Det var en spännande och målrik fajt som slutade 4–3 till Lojal. De här spelarna tyckte vi var bäst i respektive lag.

Glada miner när HFK mötte Lojal.

Glada miner när HFK mötte Lojal.

Foto: Jens Lidesjö

Fotboll2024-06-16 19:03

Hultsfreds FK

3 stjärnor: Enock Jörgensen

Hultsfreds unge högerback, född 2008, gjorde en kanoninsats. Han var så gott som felfri, trots att han hade massor att göra mot Lojals anfallare. Brytningssäker, bra i passningsspelet och allmänt stabil trots den ringa åldern. Lär spela betydligt högre upp i framtiden.

2 stjärnor: Yasin Jalil Kader

En annan HFK-talang som utmärkte sig. Hade det lite tuffare i den första halvleken, men i den andra var han det klart största offensiva hotet för HFK. Han fick också kröna insatsen med ett mål.

1 stjärna: Farouk Alaloush

Den defensive mittfältaren har en jäkla skön stil. Teknik och spelförståelse finns i massor. Har en del att lära i det defensiva dock.

SK Lojal

3 stjärnor: Jetmir Shehi

Mittfältaren är ett riktigt rivjärn och gör ett hästjobb för Lojal. Stod för matchens delikatess när han skruvade in en hörna, med yttersidan! Gjorde även 1–1-målet.

2 stjärnor: Kastriot Jashari

Så viktig för detta Lojal. Kaptenen och anfallaren sliter och springer på allt och gjorde det surt för motståndarnas backlinje. Gick ned som mittback i slutet för att stänga butiken.

1 stjärna: Deart Agushi och Omar Al Kamel

De får dela på den sista stjärnan, målskyttarna Agushi och Al Kamel! Gänglige Agushi kompletterade Jashari bra i anfallet och håller ifrån bollen bra när det behövs. Al Kamel visade på stor kvalitet i flera en mot en-situationer och hade en bra dag på jobbet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!