Målkalas i derbyt – HFK sänkte Målilla

Hultsfreds FK och Målilla GoIF bjöd på nio mål i division 5-derbyt på Knektavallen. Till slut var det HFK som drog ifrån och säkrade de tre poängen i andra halvlek. "Totalt sett är vi bättre än Målilla", säger HFK-tränaren Krister Borgh.

Johan Nilsson gjorde sitt första mål för säsongen när Hultsfreds FK vann derbyt mot Målilla.

Johan Nilsson gjorde sitt första mål för säsongen när Hultsfreds FK vann derbyt mot Målilla.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2021-10-02 18:20

Det är fortsatt tufft för Målilla i botten av division 5. Med en omgång kvar ligger laget på negativ kvalplats. På lördagen åkte man på en tung 6–3-förlust i derbyt mot Hultsfreds FK.

– Vi orkar inte riktigt hänga med i den andra halvleken, menar Målillas tränare Johan Hägg. 

Det var just i den andra halvleken som HFK avgjorde tillställningen. Den första halvleken var spelmässigt ganska svag från båda lagen. Trots det bjöd man på två mål vardera och ett oavgjort läge i halvtid. Oscar Karlsson gav HFK ledningen innan Målilla vände genom mål av Eric Karlström och Filip Lagergren. Gustav Föghner kvitterade för HFK. 

– Första 20 minuterna är väldigt slarviga från vår sida, säger HFK-tränaren Krister Borgh och fortsätter:

– I paus så pratade vi om att trycka upp laget mer och sätta lite tuffare press. Vi sa också att vi skulle sluta slå så otroligt mycket långbollar. 

Diego Nicolas Toribio Urrutia gjorde 3–2 för hemmalaget omgående efter paus. Då fick Målilla byta målvakt. 

– Ja, jag själv fick gå in och ställa mig i mål. Vår målvakt mådde inte riktigt bra, säger Johan Hägg. 

Hans lag kvitterade ändå till 3–3 efter 50 minuter. Målskytt var återigen Filip Lagergren. Efter det var det dock HFK som tog över och gjorde processen kort. Johan Nilsson, Christopher Einarsson och Gustav Föghner såg till att Hultsfred vann derbyt med 6–3. 

– Resultatet är absolut inte orättvist. Totalt sett är vi bättre än Målilla, menar Borgh, som delade ut beröm till framför allt Sebastian Strömbom.

Hans lag har fortfarande chans att nå kvalplats i den sista omgången nästa helg. Då ska man visserligen få med sig en del andra resultat. 

För Målilla är det bottenstrid som gäller. GoIF ligger på negativ kvalplats inför den sista omgången och har tre poäng upp till Storebro. Man möter topplaget IFK Västervik på hemmaplan.

– Vi ska ge det en chans. Det är bara att glömma den här förlusten och gå vidare, säger Hägg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!