Målkalas när Ankarsrum avancerade upp till femman

Det var inget snack vilket som var det bättre laget på Bruksliden när Ankarsrums IS sate högsta fart direkt mot division 6-jumbon Virserum.

Ankarsrums IS segervrålar på Bruksliden efter att ha vunnit serien och avancerat upp till division 5.

Fotboll2022-09-25 16:30

Ankarsrums IS skulle "bara" vinna mot bottenlaget Virserum för att säkra seriesegern och avancemanget till division 5 före Överum som jagade på samma poäng men sämre målskillnad.

– Vi hade ett möte efter träningen i torsdags där vi pratade om att inget var klart och att det fortfarande var 90 minuters fotboll att spela. Allt kan hända i fotboll, sa AIS-tränaren Daniel Wernersson.

Redan efter en kvart stod det 3–0 till hemmalaget och innan halvleken var slut skulle även 4–0 komma.

undefined
Fabian Ring var inte långt borta från att göra Årets mål med sin cykelspark.

I andra halvlek fortsatte Ankarsrums dominans. Fabian Ring försökte sig till och med på en bicykleta som troligtvis hade varit Årets mål om cykelsparken suttit någon meter lägre.

Det blev tre mål till varav det sista kom på straff där Aleks Shambel Habtu fick fastställa slutresultatet till 7–0.

Vid slutsignalen sprang spelarna på bänken in på planen och jublade tillsammans med sina lagkamrater och bröt ut i segersång.

– Det här trodde vi inte när vi låg näst sist i tabellen för några månader sen. Vi var tvungna att ha ett möte och efter det har det sett riktigt bra ut. Vi har jobbat för varandra och trott på vår spelidé. Äntligen får vi gå upp efter så många år av kval och förra årets kvalmiss med 0,1 poäng. Så jäkla skönt, säger en glad Daniel Wernersson.

Hur ska ni fira?

– Det blir fest och pizza.

Överums IK spelade oavgjort borta mot Frödinge/Brantestad (2–2), vilket räckte för att hålla BOIF bakom sig och behålla andraplatsen som innebär kval uppåt.

Aleks Shambel Habtu ordnade en straff för AIS och tog hand om den själv genom att skicka upp den i målvaktens vänsterkryss.