Målkungarna frälste Tuna fem gånger om – men Lojal föll stort

Tre av Eddie Lundin, två av Diego Toribio Urrutia. Målskyttarna slog till mot Fågelfors – precis i rätt läge. "Vi gör det bra och är närmare att göra ett sjätte mål än att de skulle göra ett andra", säger Lasse Gustavsson efter femettan mot Fågelfors.

Målkungarna slog till för IFK Tuna. Diego Toribio Urrutia, till vänster, satt två mot Fågelfors och Eddie Lundin gjorde tre mål.

Målkungarna slog till för IFK Tuna. Diego Toribio Urrutia, till vänster, satt två mot Fågelfors och Eddie Lundin gjorde tre mål.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-08-25 07:00

IFK Tuna är i poängbehov i kampen om att försöka undvika negativt kvalspel. Nu är läget klart bättre.

– Det var jätteskönt att vi vann. Hur det än är så är det jämnt mellan flera lag kring kvalplatsen. Nu fick vi med oss tre poäng och det känns väldigt bra, säger Gustavsson och tillägger:

– Vi gör ingen fantastisk match, men presspelet funkade stundtals bra precis som försvarsspelet. Vi har mycket boll i matchen och på det stora hela är det ändå bra. Och positivt såklart att vi gjorde fem mål.

Knappast överraskande var det lagets skyttekungar Eddie Lundin och Diego Toribio Urrutia som slog till flera gånger om.

– De är där de ska vara och gör det bra.

Fågelfors kan tyckas vara något av en gåta. Efter att i princip gått rent innan, så har de nu fem raka förluster.

– Vad jag förstår så har de tappat en del folk. Deras bäste spelare (Patrick Karlsson) var inte med mot oss och så har de tappat John Hansson sen tidigare.

I ett bra Tuna stack målskyttarna ut tillsammans med Max Lundin, som var duktig centralt på mittfältet.

Tuna har nu fyra poäng till Djursdala, som just nu ligger på kvalplatsen.

Ett annat lokalt lag (Lojal) är också inblandat i den här kvalstriden. Hösten har dock varit allt annat än bra för laget från Vena. Efter 0–7 i höstpremiären mot serieledande IFK Västervik blev Lojal åter nollade, när de gästade Påskallavik och mötte IF Stjärnan. De föll med 5–0.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om