Då var det dags för premiär, Kisa: "Blir spännande"

Fotbollen rullar på i allt snabbare takt. Nu har också traktens bästa lag förra året, Kisa BK, sin årspremiär. Och de får bekänna färg direkt, mot en pigg nykomling. "De ser vassa ut", säger målkungen Adam Härnström.

Då är det dags. Kisa BK spelar sin första träningsmatch i helgen, då nykomlingen Hemgårdarnas BK väntar i Linköping.

Då är det dags. Kisa BK spelar sin första träningsmatch i helgen, då nykomlingen Hemgårdarnas BK väntar i Linköping.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2023-02-25 07:00

För motståndet står Hemgårdarnas BK. Linköpingslaget vann division fyra förra året och satsar hårt på att etablera sig på förbundsnivå. 

– Jag har sett dem spela i tidigare träningsmatcher och de är bra, tycker Adam Härnström, som är lite osäker på sin egen form:

– Jag har varit krasslig en hel del och är småförkyld nu också. Formen har varit bättre kan jag ju säga, men det går inte att bara ligga hemma och "dega". Jag hoppas jag kan spela och siktar på det. 

Precis som sin tränare, Alberis da Silva, så ser han gärna att truppen förstärks framöver och blir bredare. Kanske kan provspelarna som är med och tränar med KBK vara en del av lösningen. 

– Vi är fortfarande lite tunna och behöver nog få in fyra-fem spelare till i truppen. Det kommer ordna sig. Jag tycker att vi tränar på bra och det finns kvalitet i laget, säger da Silva inför premiärmatchen på söndag, som spelas på Arena Linköping. 

I skrivande stund visste inte Kisa-tränaren den exakta startelvan eller truppen, då laget tränar på lördag. 

– Jag har det mesta klart för mig, sen kommer vi eventuellt att ta med några killar som provspelar med oss. Det kommer bli roligt och spännande att matcherna börjar.

Och som sagt, det blir en bra värdemätare direkt. 

– Hemgårdarna är ett bra lag och de har ungefär samma spelare som förra året.

  • Vimmerby Tidning tv-sänder söndagens match. Det är avspark 14:00.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!