Målkungen om tiden i Gullringen – och krisen i USA

Gullringens skyttekung på 2010-talet kommer från USA. "Jag uppskattade varje sekund i Sverige", säger James Weber som gjorde 42 mål på 51 matcher.

När James Weber kom till Sverige var det i princip målgaranti. Numera är han professionell inomhusspelare i USA.

När James Weber kom till Sverige var det i princip målgaranti. Numera är han professionell inomhusspelare i USA.

Foto: Arkiv

Fotboll2020-05-09 12:05

Den närmaste tiden kommer vi publicera skytteligor för alla våra lokala lag, för säsongerna 2010-2019. Gullringen hade 69 olika målskyttar på 2010-talet, vilket ni kan läsa om här.

James Weber toppar listan före Rasmus Bexell (35) och Igor Cavkov (23). Weber var en pålitlig målskytt under flera säsonger. När Gullringen behövde hjälp, ja, då var amerikanen redo att ställa upp. Han spelade i klubben 2012, 2013, 2014, 2015 och 2017.

– Det var en minnesvärd tid. Gullringen kommer alltid att ha en viktig plats i mitt hjärta. Jag kommer mest ihåg folket, eftersom alla var så välkomnande och såg till att jag var lycklig.

Har du någon kontakt med klubben idag?
– Ja, jag har många vänner i Gullringen. Både ledare och spelare. Jag kommer följa laget resten av mitt liv.

James Weber spelar fortfarande fotboll i sitt hemland. Han tillhör Brew City Legends, som är ett professionellt inomhuslag. 

– Vi har vår bas i Milwaukee, Wisconsin, och spelar matcher över hela landet.

Den senaste säsongen tog sig Brew City Legends hela vägen till finalspelet i Houston – men på grund av coronaviruset avbröts allt spel.

– Jag driver en ungdomsklubb i min hemstad med 350 barn. Även där fick hela vårsäsongen avbrytas. Det är en bisarr situation, men jag är säker på att vi kommer ur denna pandemi som bättre människor, avslutar James Weber.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!