Målkungen satte sju baljor: "Fanns mycket ytor att jobba på"

Att Daniel Rambin är en målfarlig lirare är en ingen hemlighet. På söndagen var han i sitt esse när han gjorde hela sju av målen för Rimforsa i 9–2-segern borta mot LiU. "Hela laget gjorde det väldigt bra så merparten av målen var bollar som han i princip bara kunde peta in", sa RIF-tränaren Mats Andersson om bedriften.

Daniel Rambin gjorde hela sju mål för Rimforsa IF.

Daniel Rambin gjorde hela sju mål för Rimforsa IF.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-09-01 14:23

Tidigare på säsongen pressade LiU Rimforsa i en match som slutade 4–4. Nu tog RIF en gruvlig revansch, som samtidigt var ganska väntad enligt tränaren Mats Andersson.

– LiU är ju ett studentlag med ganska stor spelaromsättning. Den här veckan hade de spelat två matcher innan vårt möte. Jag såg dem förlora mot Malmslätt bland annat med 9–0. Nu var deras spelare milt sagt tröttkörda och bjöd på stora ytor för oss, sa han.

Knappa halvtimmen in i matchen stod det redan 0–4 på resultattavlan. Detta efter två mål var av Daniel Rambin och Sam Lenneman Söderberg. Hemmalaget fick till en reducering innan halvtid, men det hjälpte som sagt föga.

Andra halvlek blev istället en målshow utan dess like signerad Daniel Rambin. Inom loppet av 31 minuter gjorde han nämligen ytterligare fem mål.

– Det är förstås imponerande. Men man ska veta att de flesta av målen kunde han göra genom att stå i straffområdet och mer eller mindre peta in bollen. Utan så fint förarbete av resten av laget hade det inte blivit så många.

Rambin hade tidigare gjort 15 mål på 13 matcher den här säsongen. Numera toppar han seriens skytteliga på 22 fullträffar.

RIF befäste även sin serieledning.

– De 54 plusmål vi har nu får de andra svårt att ta igen i alla fall, sa Andersson som gav plus till hela laget för insatsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!