Mållöst i seriefinalen – drama väntar

Fyra lag inom fem poäng. Det är så verkligheten ser ut i toppen av damallsvenskan. Linköping spelade 0–0 mot Häcken i seriefinalen – samtidigt tog Hammarby och Piteå var sin seger.

Piteå tackar publiken efter segern mot FC Rosengård.

Fotboll2023-09-01 20:56

Under fredagskvällen drog damallsvenskan i gång igen efter VM-uppehållet – bland annat med ett toppmöte mellan tabelltvåan Linköping och serieledaren Häcken.

Bortalaget var bättre i den första halvleken, närmast kom Rosa Kafaji vars avslut gick tätt utanför.

Överlag var matchen chansfattig och det märktes att det stod mycket på spel. I den andra hade lagen ett par halvchanser, men 0–0 stod sig matchen ut.

Resultatet bäddar för drama kommande veckorna. För samtidigt som seriefinalen slutade 0–0 tog Hammarby tre poäng borta mot Växjö. Madelen Janogy gav "Bajen" ledningen efter 16 minuter och matchen slutade till slut 3–0.

Piteå besegrade FC Rosengård med 1–0. Tuva Skoog blev stor matchhjälte när hon satte matchens enda mål i den 67:e minuten.

Glädjande för Rosengård var att lagkapten Caroline Seger var tillbaka i spel. Landslagsveteranen, som skadade sig under VM i Australien och Nya Zeeland, hoppade in i halvtid.

I och med kvällens resultat toppar Häcken fortfarande tabellen på 45 poäng. Linköping är tvåa på 42 och Hammarby och Piteå är trea respektive fyra på 40 poäng. LFC har en match mer spelad än övriga toppkonkurrenter.