Mållöst toppmöte: "Ingenting att skämmas för"

Obesegrade Hammarby mot obesegrade Malmö FF. Det blev – inte helt oväntat – en tajt tillställning som slutade 0–0. –Båda lagen gör det jävligt bra försvarsmässigt, säger Hammarbys Darijan Bojanic.

Malmös Ola Toivonen och Hammarbys Darijan Bojanic under måndagens match i allsvenskan mellan Hammarby och Malmö FF på Tele2 arena.

Malmös Ola Toivonen och Hammarbys Darijan Bojanic under måndagens match i allsvenskan mellan Hammarby och Malmö FF på Tele2 arena.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Fotboll2022-05-02 21:10

15 sekunder tog det för Hammarby att skaffa matchens första hörna.

Och hemmalaget öste på.

Hammarby bjöd på en oerhörd press och en oerhörd intensitet första tio minuterna och hemmasupportrarnas stöd i ryggen gav inte mindre tändvätska.

Nahir Besara hade läge, Darijan Bojanic försökte.

– Enligt plan var det nog inte, det var publiken som fick i gång oss. Decibelnivån var hur hög som helst, det triggar i gång en. Sedan tar krafterna slut, säger Astrit Selmani om hemmalagets frejdiga inledning.

Drygt tio minuter in i matchen vaknade gästerna.

"Känns rättvist"

Søren Rieks startade anfallet, Ola Toivonen nickade ner till Martin Olsson som matade in inlägget till Jo Inge Berget. Berget hann i sin tur kapp bollen och passade snett bakåt till Felix Beijmo – vars avslut blockerades av hemmaspelare.

Spelet jämnade ut sig och de båda lagen vankade av plastgräset med 0–0 på tavlan.

– Båda lagen gör det jävligt bra försvarsmässigt. De är inte så lätta att luckra upp, inte vi heller, säger Bojanic.

MFF:s Oscar Lewicki kunde inget annat än att hålla med efteråt:

– Det känns väl ganska rättvist, konstaterar han efter 0–0.

I fokus: Milos Milojevic

En av matchens huvudpersoner inför – om inte den främsta – var Malmö FF:s tränare Milos Milojevic.

Hammarby valde i vintras att sparka just Milojevic då denne i december meddelade Bajen att han hade för avsikt att skriva ett kontrakt med norska Rosenborg.

Men något Rosenborg blev det inte. Det blev Malmö FF.

– En rolig och bra match, inte orealistiskt att den slutar 0–0. Jag tar heller 2–2 eller 3–3, då är matchen lite mer spännande för publiken, eller att vi vinner. Men en poäng är okej, vi går vidare, summerar Milojevic.

Likt första halvlek lös de där riktigt farliga målchanserna med sin frånvaro.

Toivonen fick i väg ett pressat skott som Oliver Dovin boxade undan.

Richard Magyar hade en halvfarlig nick på en av alla hemmahörnor. Ett gyllene frisparksläge för Bajen resulterade i ny hörna.

"Båda nöjda i slutändan"

17-årige inhopparen Hugo Larsson, MFF, fick ett fint läge att göra sitt första allsvenska mål med fem minuter kvar av ordinarie tid. Det låga, hårda, pressade skottet smet däremot strax utanför stolpen.

Men något mål fick kvällens publik, 29 696 till antalet, inte se. Toppmötet slutade 0–0, vilket innebär att båda lagen fortfarande är de enda obesegrade i allsvenskan.

– Vi vill vinna, men möter serieledaren och tar en poäng på en arena som har en fantastisk publik, det är ingenting att skämmas för. Jag tycker väl det är rättvist, det kändes som att båda var nöjda med det i slutändan, sammanfattar Toivonen.

Hammarby toppar tabellen med 16 poäng efter sex spelade omgångar. MFF är trea med sina 12 inspelade poäng.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!