Mållöst toppmöte på Stadsparksvallen

- Det kommer garanterat inte sluta 0-0. Det sa Tords kvicke kantspelare Petter Vibeke dagen innan matchen. Vad hände? just det. 0-0. Men det här var långt ifrån en trist, händelsefattig match - tvärtom.

Fotboll2010-05-31 06:16

Förra säsongen fightades Vimmerby IF och IK Tord om seriesegern i division tre. Men det där vet ni redan.
Att lagen den här säsongen skulle vara i topp i division två hade nog inte många förväntat sig.
I lördags möttes de i ett laddat möte på klassiska Stadsparksvallen i Jönköping. Båda lagen hade fem segrar på sina sex spelade matcher och var uppenbarligen i toppform.
Att det skulle bli en match som skulle präglas av mycket kamp, hårda dueller och tufft närkampsspel hade nog de flesta åskådare väntat sig. Och kamp, ja? det var precis vad det blev.
- På genomgången innan matchen tryckte vi på att vi hela tiden skulle ta kampen, gå in hårt och nära Tordspelarna, sa VIF-tränaren Tommy Svensson-Pöder.
Samma instruktioner hade tydligen även Tord-tränaren Niclas Tagesson gett sina spelare. Han hade uppenbarligen också gett dem en annan instruktion: slå långt. Tabelltvåans spel i den första halvleken var en besvikelse. Tord satsade i stort sett uteslutande på att försöka slå långa bollar från backar till forwards. De gånger spelet gick via mittfältet var lätträknade.
Vimmerby var bättre i första halvlek, med ett mer varierat och distinktare passningsspel.
- Vi ska vara mest nöjda med att det var oavgjort i första halvlek, sa Tord-tränaren Niclas Tagesson.
Trots ett visst spelövertag och två vassa anfallare i Jimmi Gustafsson och Rickard Thuresson skapade ändå inte VIF så många heta chanser första 45 minuterna.