"Natta" slog till med hattrick i viktiga bortamatchen

Vimmerby IF har säkrat en topp fyra-placering i damernas division 2. På söndagen slog man konkurrenten Lindö, när en viss måldrottning slog till med ett hattrick. "Hon är en fantastisk fotbollsspelare", säger tränaren Mikael Rinaldo om Nathalie Johansson.

Nathalie Johansson blev stor matchvinnare för sitt lag, med alla tre mål.

Nathalie Johansson blev stor matchvinnare för sitt lag, med alla tre mål.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-09-25 17:51

Det mesta handlade om Nathalie Johansson efter söndagens match mellan Lindö FF och Vimmerby IF. Seriens skytteligaledare slog till tre gånger om och är nu uppe på 33 (!) mål i serien.

Titta här:

* 0–1 i 22:a minuten på en utmärkt lobb över Lindös målvakt.

* 1–2 i 47:e på nick, efter ett fint VIF-anfall.

* 1–3 i 70:e, återigen efter ett läckert anfall där Stina Kägu Bragsjö skarvade fram målskytten.

Och de tre poängen betyder mycket för Vimmerby.

– Ja, det var en så jäkla viktig match för båda lagen och det märktes ute på planen. Man önskar egentligen inte någon att vara i den här situationen, säger VIF-tränaren Mikael Rinaldo och syftar på tabelläget, där det gäller att sluta topp tre för att definitivt få spela kvar i "tvåan" nästa säsong.

Tack vare segern har VIF nu säkrat en topp fyra-plats. Som läget är nu ser det ut som att även fyran i serien kommer att klara sig kvar. 

– Det är alltid kul och inspirerande när matcherna gäller så här mycket, säger Rinaldo.

Utöver Johanssons show, lyfter tränaren även fram laginsatsen som helt avgörande.

– Vi var verkligen på tå från start och det var så kul att se ett gäng nya som verkligen tog chansen. Alla var så oerhört duktiga och det är en otrolig laginsats som löser tre poäng.

I paus stod det visserligen 1–1, samtidigt som VIF hade tvingats till ett byte i backlinjen.

– Mia Anspach fick kliva av och då fick vi stuva om lite. Det var faktiskt lite spänt i halvtid, men vi sa att en poäng också var bra, det hade vi kommit vi långt på, berättar Rinaldo.

Nu blev det istället tre.

Bäst i VIF var matchhjälten Johansson, tillsammans med Molly Levin.

– "Natta" är på rätt plats hela tiden. Hon är en fantastisk fotbollsspelare och det är klart att man vill lyfta henne lite extra.

– Molly spelade ytterback i första och sen klev hon in som mittback. Hon spelar med en sån jäkla pondus och gör nog sin bästa match någonsin idag (läs söndag).

BK Kenty säkrade seriesegern tidigare under söndagen, när man bortaslog Västervik med 6–0. Då gjorde Sarah Falkevall, som jagar Johansson i skytteligan, hattrick och gick upp till 29 mål. Då var hon bara ett mål bakom VIF-anfallaren. Efter "Nattas" replik skiljer det nu fyra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!