Målmaskinernas makalösa facit – kom tvåa i serien

Snacka om att sätta ner foten och avsluta på ett bra sätt. Vimmerby IF hade lekstuga när Bankeryd krossades med 10–3 (!). Och framåt fortsatte trion Nathalie Johansson, Frida Pöder och Stina Kägu Bragsjö att prestera på en mycket hög nivå. De satte tre mål vardera när laget slutade tvåa i serien.

Vimmerby hade målkalas mot Bankeryd och vann med 10-3. VIF hade tre tremålsskyttar där Nathalie Johansson var en av dem. Med sina tre mål vann hon seriens skytteliga och laget slutade tvåa.

Vimmerby hade målkalas mot Bankeryd och vann med 10-3. VIF hade tre tremålsskyttar där Nathalie Johansson var en av dem. Med sina tre mål vann hon seriens skytteliga och laget slutade tvåa.

Foto: Samuel Josefsson

Fotboll2023-10-14 20:03

Skulle Vimmerby kunna mobilisera rätt motivation, kraft och energi för att avsluta serien på ett bra sätt?

Jo, jo, jo.

– Vi hade en bra diskussion efter träningen i torsdags om att vi hade en chans att nå andraplatsen. Vi visste att Ulricehamn hade en svår match borta mot Svärtinge. Dessutom ville vi avsluta serien på ett bra sätt, säger tränaren Pierre Brorsson.

Nog visade VIF rätt attityd och vilja alltid. Det var klasskillnad mellan Vimmerby och Bankeryd. Och det redan från start. 

– Vi öppnade starkt och hade 3–0 tidigt i matchen, säger den helnöjde VIF-tränaren.

Brorsson fick se ett bra och starkt Vimmerby i den första halvleken, där laget hade bra kontroll.

Var det något du var extra nöjd med?

– Jag tycker att vi hade flera fina kombinationer och vi vågade hålla i bollen på ett bra sätt. Jag är också nöjd med att tjejerna höll motivationen uppe hela tiden trots att vi ledde stort. 

När allt var över på Arena Ceos stod det 10–3 på resultattavlan. Som så många gånger tidigare den här säsongen hittade vi trion Nathalie Johansson, Frida Pöder och Stina Kägu Bragsjö i målprotokollet. De gjorde tre mål vardera, där även Vera Andersson gjorde ett mål.

Med sina tre fullträffar vann Nathalie Johansson seriens skytteliga på totalt 37 gjorda mål. Otroliga siffror. Lika imponerande är att hon tillsammans med Pöder och Kägu Bragsjö gjorde 73 mål. Frida Pöder slutade trea i skytteligan med 23 baljor och Stina Kägu Bragsjö delad åtta med 13 mål. Inget lag var för övrigt i närheten av att kunna matcha Vimmerbys målproduktion på 88 fullträffar. Närmast bakom var seriesegraren Tjust med 76 gjorda mål.

Så..., hur summerar du säsongen i Vimmerby?

– Klart att jag är jättenöjd. Det har varit hur roligt som helst och tjejerna har verkligen ställt upp. Hela truppen har tränat bra och många har tagit rejäla kliv i sin utveckling.

Ni blir tvåa, passerar Ulricehamn i tabellen, men ni får ändå inte kvala. Vad tycker du om det?

– Surt. Det känns faktiskt lite konstigt. I typ alla andra serier får de som slutar tvåa kvalspela. Men det är inget att göra åt. Det är så det är.

Kommer du fortsätta träna laget nästa säsong?

– Vi har inte kommit dit än. Vi får se vad som händer. Det jag vet nu är att vi kommer fortsätta träna nästa vecka.

VIF-Bankeryd: 10–3

Målen: 1–0 (2) Nathalie Johansson, 2–0 (11) Stina Kägu Bragsjö, 3–0 (16) Frida Pöder, 4–0 (25) Frida Pöder, 4–1 (29) Tess Sandén, 5–1 (32) Nathalie Johansson, 5–2 (42) Linnea Karlsson, 6–2 (45) Nathalie Johansson, 7–2 (50) Frida Pöder, 8–2 (67) Stina Kägu Bragsjö, 9–2 (75) Vera Andersson, 10–2 (87) Stina Kägu Bragsjö, 10–3 (89) Sanna Fondelius. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!