Malmö illa ute – Kiese Thelin hjälte

Malmö FF var länge illa ute mot Brommapojkarna. Men då klev Isaac Kiese Thelin fram. Anfallaren satte två mål när MFF vände och vann med 2–1.

Malmö FF:s matchhjälte Isaac Kiese Thelin med MFF-supportrar på Grimsta IP.

Malmö FF:s matchhjälte Isaac Kiese Thelin med MFF-supportrar på Grimsta IP.

Foto: Christine Olsson/TT

Fotboll2023-04-08 17:01

– Jag hade inte så mycket boll så jag var tvungen att vara påkopplad hela tiden. Man måste vara redo, säger Malmös matchhjälte efter segern.

Nykomlingens spelschema inledningsvis har varit allt annat än tacksamt. I premiären väntade Djurgården och det slutade med förlust, 1–3.

Nu var det dags att ta emot mesta mästarna Malmö FF på Grimsta IP – och det började strålande.

Ropade på straff

Brommapojkarna spräckte nollan efter en kvart. Tim Waker fick bollen på vänsterkanten och dribblade bort Taha Ali. Waker hittade sedan fram till Alexander Jensen som snyggt pricksköt in bollen till 1–0.

Malmö och Anders Christiansen såg frustrerade ut och hade svårt att skapa heta målchanser. "BP" gick till halvtidsvilan med ledningen.

– Det är slarvigt av oss att släppa in ett sådant mål, men vi skapar inte tillräckligt. Först och främst behöver vi komma bakom deras backlinje. Med några förändringar tror jag vi kommer vinna den här matchen, sade Hugo Larsson i Discovery+.

MFF-tränaren Henrik Rydström har tidigare haft problem med att omvandla bollinnehav till målchanser. Det problemet syns extra tydligt i Malmös sätt att spela. Bortalaget hade mest boll, men utan att kunna hota. Två gånger om ropade man på straff men domaren Victor Wolf viftade bestämt bort båda situationerna.

Degerfors vann hemma

Men till slut kom kvitteringsmålet. Isaac Kiese Thelin, som blev matchhjälte i premiäromgången, fick bollen i straffområdet och 1–1 var ett faktum. Därefter såg det ut som att det skulle sluta med delad pott. Men i den 92:a minuten klev Thelin fram och petade in 2–1 och Malmö fick åka hem till Skåne med tre viktiga poäng.

– Vi blir inte stressade och de blir tröttare och tröttare. Vi har en bra känsla inom laget och det är jättebra för självförtroendet att vi har sex av sex möjliga poäng, säger anfallaren.

– Det är tråkigt såklart, vi var värda mer i dag. Det kändes som att vi kunde ha fått tre poäng med oss men i stället får vi noll. Vi hade bra koll på var de var sårbara men det är klart, Malmö har många skickliga spelare och de kan göra två mål på de få chanserna de fick, säger "BP":s tränare Olof Mellberg i Discovery+.

Parallellt besegrade Degerfors Halmstad med 3–1. HBK tog ledningen tidigt genom Erik Ahlstrand men Degerfors kom tillbaka, imponerade stort och kunde säkra säsongens första seger.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!