Malmö rycker i toppen efter ny seger

I lagens senaste möte blev han utvisad efter bara åtta minuter. När Malmö FF på nytt mötte Falkenberg tog Isaac Kiese Thelin revansch när han punkterade matchen.

Isaac Kiese Thelin får jubla dubbelt efter att ha säkrat segern och gått upp i delad skytteligaledning.

Fotboll2020-08-23 16:45

Målvakten Johan Dahlin saknades precis som säsongens prestigevärvning Ola Toivonen (skada) och avstängde mittbackstalangen Anel Ahmedhodzic.

Men tillbaka var Isaac Kiese Thelin, Malmö FF:s bästa målskytt för säsongen.

Han gjorde comeback efter det röda kortet mot just Falkenberg, ett rött kort som gav två matchers avstängning.

– Jag har min bästa målskytt tillbaka och är verkligen glad över det. Han ser skarp ut, förklarade Jon Dahl Thomasson inför matchen.

Anfallaren dröjde inte länge med att presentera sig. Han var delaktig i det anfall som ledde till att Anders Christiansen i den 22:a matchminuten sköt stolpe-stolpe ut.

– Jag tror vi är "even" med Falkenberg som hade en liknande situation mot oss senast, sa Christiansen i DPlays pausintervju.

Kiese Thelin utökade

Men dessförinnan hade hemmalaget gjort 1–0. I den 38:e matchminuten gjordes Falkenbergs Tobias Englund ned på offensiv planhalva. På den efterföljande frisparken vann Malmö FF boll, och en lång passning senare friställdes Sören Rieks. Dansken gjorde inget misstag, avslutade högt och gav serieledaren ledningen. Målet var hans femte i allsvenskan i år.

Andra halvlek var sedan inte mer än sex minuter gammal när Malmö FF på nytt drog nytta av en snabb spelvändning. Målvakten Marko Johansson satte igång spelet, och Anders Christiansen släppte ut bollen på kanten till Amin Sarr. Sarr serverade Kiese Thelin och anfallaren kunde vända upp och trycka in 2–0 i nättaket.

Reducering

En härlig revansch för Kiese Thelin som inte bara punkterade matchen utan även gick upp i delad skytteligaledning.

MFF fortsatte att trycka på för ett tredje mål, men i den 87:e matchminuten var det Falkenberg som reducerade genom Tobias Englund. Dramatiska minuter väntade, men mer än en reducering blev det inte.

Samtidigt som MFF vann i Malmö tappade Elfsborg oväntat poäng hemma mot Öresund. Förhandsfavoriten drygar därmed ut sin ledning i allsvenskan – en bra uppladdning inför torsdagens Europa League-kval hemma mot MKS Cracovia.