Malmö segrade i premiären mot Kalmar

Malmö FF har inlett jakten på sitt tredje raka SM-guld. Men i premiären mot Kalmar FF satt segern långt inne. Isaac Kiese Thelin gav den regerande svenska mästaren det avgörande målet – matchens enda – och man vann med 1–0.

Malmös Isaac Kiese Thelin, till höger, avgjorde för Malmö.

Fotboll2022-04-03 19:28

När det gått 75 minuter av den allsvenska premiären på Guldfågel arena var det närmaste man kommit ett mål ett bortdömt Kalmarmål i slutet av första halvlek.

Men mästarlaget Malmö FF tog till sist ledningen efter att Isaac Kiese Thelin nickat ned bollen i backen framför Ricardo i motståndarburen – varpå bollen sedan studsade upp och in i mål. Och med det, och segersiffrorna 1–0, fick Malmö med sig tre poäng från den allsvenska premiärmatchen.

– Det kan inte bli bättre, konstaterade Kiese Thelin i Discovery efteråt.

– Det känns som att det är hemmaplan när vi får göra det här framför fansen, fortsatte han.

0–0-resultatet som stod sig länge var kanske inte helt rättvist. Malmö hade flera farliga avslut – där Jo Inge Berget exempelvis först skjutit över, och sedan varit riktigt nära med en nick precis innan halvtidspausen, men Ricardo såg till att bollen studsade ut. Fjolårets tabellsexa Kalmar hade också sina (något färre) chanser – varav Oliver Bergs offsidemål var en.

– Vi tar en snabb frispark och jag tycker att jag är onside, men domaren ville annat. Tråkigt, säger Oliver Berg till Discovery i paus.

Matchen fick även pausas i andra halvlek på grund av att publik kastat in föremål på planen.