Malmö tog fjärde raka vinsten efter vändning

Det tog 65 minuter innan Malmö tog sitt första avslut borta mot Sirius i Uppsala. Sedan vände MFF och vann sin fjärde raka match. –Det spelar inte så stor roll när vi tar avslut. Vi vinner ju ändå. När domaren har blåst av har vi gjort fem mål, det är det viktiga, säger Malmöanfallaren Isaac Kiese Thelin efter 5–2-segern.

Jo Inge Berget gjorde ett mål när Malmö tog sin fjärde raka seger.

Jo Inge Berget gjorde ett mål när Malmö tog sin fjärde raka seger.

Foto: Staffan Claesson/TT

Fotboll2020-07-26 19:55

Sirius har varit en av säsongens stora utropstecken och när tabelltvåan Malmö kom på besök i Uppsala såg succén till en början ut att fortsätta.

Mohammed Saeid gav Sirius ledningen med 1–0 på straff efter 18 minuter, hans andra straffmål för säsongen och Uppsalalagets taktik, att med fart och rörelse skära av alla passningsförsök upp till gästernas målfarliga anfallare, såg ut att ge resultat.

Sedan, kort efter paus, kom blundern som vände matchen.

Jättetavla av Jonsson

Siriusmålvakten Lukas Jonsson ropade till Elias Andersson att passa hemåt, sedan gick allt fel.

– Jag ska titta upp och se vilka alternativ jag har, sedan går det så snabbt på en nyvattnad matta och när jag väl upptäcker bollen så har den sådan fart att det är försent, säger Jonsson som missade bollen, slängde sig efter den men hann inte ifatt innan den gått via högra stolpen och  in.

Nu återtog i och för sig Sirius ledningen kort därpå, men bjudningen blev ändå avgörande:

– Det gav oss bra energi, klart att det hjälpte oss. Det är sådan tur man ska ha ibland, konstaterar Malmöanfallaren Isaac Kiese Thelin.

För Malmö malde på och till slut gav malandet resultat: Ola Toivonen kvitterade till 2–2 efter ett inkast i 65:e minuten och Isaac Kiese Thelin fyllde på med 3–2 i 86:e efter att Toivonen klackat fram bollen i sidled med utsidan av foten.

Sena mål avgjorde

Jo Inge Berget fyllde på till 4–2 och Sören Rieks lekte in 5–2 under förlängningen.

– De var bättre än oss i avgörande lägen, de var mer cyniska, det syntes att de har mer erfarenhet än oss när det gäller vissa grejer i spelet. Det var synd att det blev så, konstaterar Sirius straffskytt Mohammed Saeid.

Att Malmö skulle vända var dock bara en tidsfråga, menar Isaac Kiese Thelin.

– Vi vet att vi är starka, vi har mentaliteten. Det var en skön och viktig seger. Vi hade vunnit tre, nu har vi vunnit fyra, vi ska fortsätta på det spåret.

"Fokuserar på nuet"

Att Malmöanfallaren fick tvillingar för en månad sedan och därmed borde kunna vara lite småbarnspappatrött märktes inte.

– Nej jag har en fru som drar ett stort lass och en fantastisk familj som hjälper till. Det är två fina tjejer, det ska bli skönt att komma hem till dem,  jag gör allt för dem nu. Sedan sägs det att man ska känna nu att fotbollen inte är på liv och död men jag har inte riktigt känt så än, säger Kiese Thelin.

27-åringen är just nu på lån från belgiska Anderlecht. Om det kan hända något när transferfönstret öppnar på onsdag vill han helst inte prata om.

– Jag fokuserar på nuet. Jag vill spela fotboll, fortsätta som jag gör här nu. Jag är jätteglad i Malmö, trivs jättebra i laget. Vi får se hur det blir, men just nu är jag här, det är det jag har fokus på, jag njuter av stunden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!