Målnollan äntligen spräckt för Vimmerby IF

Äntligen spräckte Vimmerby IF säsongens målnolla. I den femte träningsmatchen, som spelades på lördagseftermiddagen, kom även säsongens första seger – en fullt rättvist sådan mot division 2-laget Nässjö FF.

Adam Kisitu gjorde båda målen när Vimmerby IF besegrade division 2-laget Nässjö FF med 2-0 på lördagseftermiddagen.

Fotboll2018-03-17 16:36

435 minuter. Så många spelminuter dröjde det innan Vimmerby IF:s herrar gjorde säsongens första mål. Adam Kisitus 1-0 mot Nässjö FF kom en halvtimme in i den andra halvleken, ett resultat som då var fullt rättvist.

Vimmerby, som fortfarande saknar tunga pjäser som André Nuñes, Jonathan Fält-Öhr, Abdulrahman Kharma, Markus Ahl – och i dag också Ted Åström Åberg, var det bättre laget under större delarna av matchen och skapade många klara chanser. man satte också en hög och intensiv press på gästerna, som hade svårt att hantera det.

Fram tills duktige inhopparen Adam Kisitu satte ledningsmålet, fri med Nässjös målvakt, var det alldeles för uddlöst inne i den offensiva boxen. Ja, det såg ungefär ut som tidigare under säsongens träningsmatcher – spelmässigt väldigt bra, men allt för veka avslut.

1-0 var dock förlösande och 2-0 kom sedan av bara farten, med sju minuter kvar att spela.  Återigen var det Adam Kisitu som satte bollen efter förarbete av Niklas Gunnarsson och Joakim Storm.

Bra insatser av många spelare, men mest syntes Mohammad Jafr Mostafa, som skapade ständig oro i Nässjös försvar.

Hos gästerna handlade i stort sett allt om Karlo Goranci (tidigare i Vimmerby IF), som dominerade innermittfältet.