Målrik andra halvlek när HM IS tog tredje raka

HM IS imponerade spelmässigt mot Storebro och sprang ifrån i den andra halvleken. "Vi spelar med mer fria tyglar och mindre press med tanke på tabelläget", säger HM IS-tränaren Karlo Goranci.

Storebro föll i lördagens bortamatch mot HM IS.

Storebro föll i lördagens bortamatch mot HM IS.

Foto: Arkiv

Fotboll2021-10-02 18:57

HM IS har gjort en stark avslutning på säsongen i division 5 och radat upp segrar. Mot Storebro trillade ännu en trepoängare in på kontot, tack vare seger med 4–2 på hemmaplan. 

– Spelmässigt är vi det bättre laget, säger Karlo Goranci, tränare i HM IS. 

Anton Palmér, spelande tränare i Storebro IF, delar den analysen. 

– Ja, HM IS spelar bra fotboll och trillar mycket boll. Vi blev utspelade i den första halvleken, säger han. 

Det stod trots det "bara" 1–0 till HM IS i paus. Ahmad Shano gjorde målet för hemmalaget. 

– Vi satte oss ner och pratade om vad vi gjorde för fel. Sen kommer vi ut i andra och tar över mer och är bättre under de inledande 20 minuterna, säger Anton Palmér. 

I den 63:e minuten kom också kvitteringen, genom Ahmad Basem Shamekh. HM IS tog dock ledningen igen tio minuter senare genom Dennis Davidsson och fyllde på med både 3–1 (Rasmus Samuelsson) och 4–1 (William Waerme). Anton Palmér reducerade till 4–2 i slutminuterna.

– Hela laget gör en bra match. Vi spelar med mer fria tyglar och mindre press med tanke på tabelläget och är bättre sett över hela matchen, säger Goranci, som berömde Dennis Davidsson och målvakten Alexander Chambe i sitt lag.

Anton Palmérs Storebro har däremot allt i egna händer i den sista omgången där man kan säkra kontraktet hemma mot tabelljumbon Skede. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!