Gullringen tog ny hemmaseger – trots en målsnål start

Höstpremiären i den lokala fyran slutade enligt förhoppningarna för Gullringen, som besegrade Malmbäck med 4–0 på hemmaplan. "Vi gör en fullt godkänd match", säger spelande tränaren Karlo Goranci efter slutsignalen.

Gullringens spelande tränare Karlo Goranci är nöjd efter 4–0 hemma mot Malmbäck.

Gullringens spelande tränare Karlo Goranci är nöjd efter 4–0 hemma mot Malmbäck.

Foto: Jonas Pettersson

Fotboll2022-08-05 22:07

Det blev en blöt höstpremiär på Gullemon under fredagskvällen. Åtminstone till en början. Nästan direkt som matchen drog i gång så blev det uppehåll och fotbollsvädret var till mångt och mycket perfekt. Men varken Gullringen eller Malmbäck var så där superheta inledningsvis, och matchens första halvtimme var inte den mest händelserika halvtimman som spelats, snarare tvärtom.

Det dröjde över en halvtimme innan det första riktigt målfarliga anfallet kom. Gullringens spelande tränare, Karlo Goranci, fick då en superchans, men en försvarare räddade skottet på mållinjen i sista sekund. Dryga tio minuter senare kunde i stället Ola Lindblom skicka in ledningsmålet på övertid i den första halvleken och laget kunde, på ett aningen tryggare vis, gå till pausvila.

– Vi hade bara ett par lägen i första, men det blev inte mål förrän precis i slutet. Domaren var inte på vår sida den här matchen, samtidigt som det var lite slarvigt i uppspelsfasen från vårt håll. Men efter lite snack i omklädningsrummet under pausen så blev spelet mycket bättre och vi gör en fullt godkänd match, menar Goranci.

I den andra halvleken byttes den talangfulle Ibrahim Doumbia in på plan, och kunde nästan direkt utöka hemmalagets ledning till 2–0. Och bara kvarten senare klev han återigen fram och gjorde 3–0-målet.

– Han gör det jättebra när han kommer in. Även fast han inte spelar som ytter i vanliga fall så gjorde han ett fantastiskt jobb. Det var ett väldigt bra inhopp från hans sida, helt klart.

I 76:e minuten gör Jesper Wärnehall 4–0 för att punktera matchen och garantera hemmasegern för Gullringen.

– Det var en av hans bästa matcher tycker jag. Han vände snyggt upp med bollen och drog iväg ett fint avslut i mål som säkrade vår vinst.

Härnäst väntar en bortamatch mot Höreda, en match som Gullringen ska vinna enligt Goranci:

– Det är en tuff bortamatch, annat kan man inte säga. Höreda är ett lag man ska respektera och som verkligen krigar för att hålla sig ovanför nedflyttningsstrecket. För att vi ska kunna slå dem så måste vi åka dit med rätt inställning. Och så länge vi gör det så ska vi nog lyckas ta med oss ytterligare tre viktiga poäng nu under början av hösten, säger den spelande tränaren. 

Ibrahim Doumbia blev inbytt i början av den andra halvleken och gjorde två mål.
Ibrahim Doumbia blev inbytt i början av den andra halvleken och gjorde två mål.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!