Målrikt när Värnamo slog Sirius

Sirius bröt sin fyra matcher långa måltorka framåt men det var Värnamo som vann ett svängigt och chansrikt möte i Uppsala – efter ett konstmål av Ajdin Zeljkovic. –Man har gjort det där målet några gånger på träning, så det var skönt att få göra det på match också, säger segerskytten till TT.

Värnamos Ajdin Zelkovic, till vänster, firar sitt drömmål mot Sirius – hans första mål i allsvenskan.

Värnamos Ajdin Zelkovic, till vänster, firar sitt drömmål mot Sirius – hans första mål i allsvenskan.

Foto: Staffan Claesson/TT

Fotboll2022-09-10 17:24

Det brukar stå Marcus Antonsson i målprotollet när Värnamo noteras för mål.

Den rutinerade 31-åringen har nu gjort 16 av smålandslagets totalt 26 mål och självklart blev det en fullträff även mot Sirius. Tvåan i Allsvenskans skytteliga gjorde 2–0 i slutet av första halvlek, kort efter att lagkamraten Abdussalam Magashy hade inlett målskyttet i matchen.

Men det var konstmålet signerat 24-årige Zeljkovic som gjorde att gästerna fick tre poäng med sig hem.

– Jag kommer ha svårt att sova i kväll. Kommer kolla på målet några gånger och får njuta av det just nu. Men sedan kommer det nya matcher att ha fokus på, säger Zeljkovic.

Segermålet var Värnamoanfallarens första i allsvenskan. Zeljkovic stod först för en 360 graders snurr och sedan ett stenhårt skott upp i bortre krysset.

– Jag utgår ofta från vänstersidan så att vika in och placera bollen i någon av hörnen, det har jag sett framför mig. Men att det skulle bli så här snyggt det har jag kanske inte sett, men det var skönt.

TT: Var det intränat att snurra runt 360 grader först?

– Nej, det var på instinkt. Snurren bara kom. Bollen hamnade lite bakom mig så jag tänkte att jag måste få med mig den och skjuta direkt, säger Zeljkovic som tagit till sig hjälpen han fått av glödhete lagkamraten Marcus Antonsson.

– Han är i en otrolig form och gör ju mål på allt. Det är skönt att ha honom i laget. Han har varit med så länge och spelat på så hög nivå så det är klart att man tar till sig allt han säger. Det är många detaljer, som råd om hur jag ska röra mig och hitta tajmningen för att skapa lägen. Det är bara att lyssna och försöka göra det som han säger Antonsson.

TT: Antonssons kommentar till dig efter målet?

– Han sa bara ”jag visste att det skulle komma”. Han är glad för min skull och jag är glad för hans skull och hela lagets skull att det går så bra i kväll, säger Zeljkovic.

Hemmalaget Sirius kom från fyra raka matcher utan mål framåt och hade dessutom lagets interne skyttekung, Christian Kouakou med sex fullträffar, och anfallskollegan Edi Sylisufaj avstängda.

Hemmalagets långa målnolla spräcktes också till slut genom mål av backarna Jakob Voelkerling Persson (1–2) och Dennis Widgren (2–3) och Värnamos seger satt stenhårt inne.

– Det var jobbigt och hjärtat var i halsgropen många gånger där! Sirius var nära många gånger, hade farliga lägen och det är klart att med så många chanser så borde de ha gjort mål men bollen ska in i målet också för att det ska räknas och det var vi som vann. Det är otroligt skönt, konstaterar Zeljkovic.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!