Djursdala studsade tillbaka direkt – stark seger

Klart att det ska firas rejält när man gör mål – och laget vinner. Isack Thuresson vet. Han slog till med en äkta kullerbytta när han placerade in 3–0 för Djursdala mot Ruda. Målet i sig var nog lite snyggare än själva utförandet efteråt...

Firar. Djursdala SK gjorde tre mål mot Ruda och vann.

Firar. Djursdala SK gjorde tre mål mot Ruda och vann.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2023-04-29 18:53

Nåja, det må vara som det var med den saken. Men Thuresson hade en plan som han lyckades genomföra. Samma sak med DSK som lag. Matchplanen var given:

– Vi satsade på en 4-2-3-1-uppställning och ville hålla ihop laget. Det tycker jag vi klarar av på ett väldigt bra sätt. Visst, Ruda har sina chanser, men den här insatsen var tio snäpp upp jämfört med premiären (0–2) mot Ankarsrum. Alla jobbade hårt för varandra, säger tränaren Michael Milton.

Kaptenen och målskytten Albin Isaksson är inne på samma spår:

– Det är så här man vinner matcher. Att kämpa hårt tillsammans och slita. Och det var en kul match att spela när det är så här hett.

Du satte 1–0 tidigt via stolpen. Hur skönt var det...?

– Otroligt skönt. Det var en bra känsla när bollen gick in.

Målet kom direkt i inledningen på den andra halvleken. Ruda tryckte sedan på ganska hårt för att kvittera, men det där trycket ebbade så småningom ut. Det var tydligt att det var mycket frustration i laget när de inte fick spelet att funka.

Det definitiva avgörandet kom när Imad Khankan blev frispelad och behärskat satte 2–0. Han firade sitt mål som om han avgjort en VM-final. Glädjen var total. Av bara farten kom sen Thuressons 3–0 – och kullerbyttan.

– Alla var bra, men jag måste framhålla "Gunte" (Andreas Gunnarsson) i målet och Ludvig Lundqvist och Albin Isaksson på mitten. Imad Khankan och Alex Karlsson var också bra på kanterna, sa Milton. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!