Målsprutan kan lämna – för spel högre upp: "Lockar"

De senaste säsongerna har Adrian Mathiasson varit en av Södra Vi IF:s allra bästa spelare. Nu kan han lämna för moderklubben Gullringens GoIF. "Det är svårt", säger han om sitt val.

Adrian Mathiasson står i valet och kvalet inför nästa säsong.

Adrian Mathiasson står i valet och kvalet inför nästa säsong.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2020-12-07 20:30

På de tre senaste säsongerna har Adrian Mathiasson gjort 50 mål för Södra Vi IF i seriesammanhang inklusive kvalspel. Han har varit en starkt bidragande faktor till att laget gått från division 6 till att bli ett topplag i "femman". 

Inför förra säsongen var han jagad av flera andra lokala lag, men bestämde sig till slut för att stanna. Inför den kommande säsongen är han återigen aktuell för att lämna SVIF. 

– Jag har haft kontakt med Gullringen och träffat dem några gånger. Det är intressant, säger Adrian Mathiasson och fortsätter:

– Men jag har spelat i Södra Vi ett par år och trivs väldigt bra, så det hade varit tråkigt att byta. Jag har sagt att jag skulle vänta och se hur det blev med tränare i SVIF, men de har inte fått tag på någon än. Jag vet inte hur jag ska göra, det är svårt. 

En extra krydda är att Peter Magnusson leder Gullringen nästa säsong. Magnusson har varit Mathiassons tränare i SVIF de senaste åren. 

– Jag har haft både "Pekka" och Emil (Eklund, assisterande i Gullringen) och jag tycker att de är riktigt bra. Sen så är ju Gullringen min moderklubb och spelar även på en högre nivå (division 4) än Södra Vi, så det lockar. 

Frimånaden tar slut den 15 december, men för Mathiassons del är det ingen brådska.

– Nej, för mig spelar det ingen roll. Det är nog mer mellan klubbarna och för att de eventuellt ska kunna lösa det. Jag har inte bestämt mig än.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!