Målsuccé av svenske anfallaren

Mikel Ishak, 27, gjorde vad han kunde för sitt Lech Poznan. Anfallaren blev tvåmålsskytt hemma mot Benfica. Det hjälpte föga – polackerna föll med 3-2.

Mikael Ishak, här i en match mot Hammarby, blev tvåmålsskytt för sitt Lech Poznan. Arkivbild.

Fotboll2020-10-22 21:10

Mikael Ishak bytte tyska andradivisionslaget Nürnberg mot det polska storlaget Lech Poznan i somras.

Där har svensken vräkt in mål under hösten. I ligaspelet och Europa League-kvalet - där Hammarby besegrades med 3-0 - hade det inför kvällens möte med Benfica blivit sju mål.

I Europa League-gruppspelets första match, på hemmaplan, visade Ishak målsinne direkt.

Tvåmålsskytt

Han blev tvåmålsskytt med två fullträffar som var tämligen signifikativa för en måltjuv. När han kvitterade till 1-1 mot den portugisiska storklubben efter en kvart blev svensken friställd i en kontring och när han även satte 2-2 i upptakten på den andra kunde han nicka in bollen från nära håll.

Det hjälpte dock föga. Benfica lämnade Polen med alla tre poäng efter att ha gjort både 3-2 och 4-2. Förutom Benfica och Lech Poznan återfinns även skotska Rangers och Standard Liège i gruppen.

Jätteskräll

I södra Italien stod nederländska AZ, med Jesper Karlsson i startelvan, för en jätteskräll mot Napoli. Bortalaget vann med 1-0 och den tidigare Elfsborgsspelaren blev utbytt efter 89 minuter.

Alexander Isak hade en tung kväll i bortamatchen mot kroatiska Rijeka. Anfallaren blev utbytt efter 70 minuter, vid ställningen 0-0 och fick från sidan se sina lagkamrater avgöra sent och vinna med 1-0.