Måltjuven sköt hem åttonde raka: "Bästa laget i serien"

Hebe bara ångar på. I toppmötet med Horn/Hycklinge hemma på torsdagen kom åttonde raka segern via 3–0. "Det satt lite hårdare åt än vanligt, mycket tack vare imponerad spel av deras målvakt", sa Hebes tränare Felix Andersson.

Johan Nilsson fullbordade sitt hattrick för Hebe i början av den andra halvleken i matchen som laget vann med 3-0 mot Horn/Hycklinge.

Johan Nilsson fullbordade sitt hattrick för Hebe i början av den andra halvleken i matchen som laget vann med 3-0 mot Horn/Hycklinge.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-06-13 20:44

Hebe hade svårt att få igång spelet från start. Det var först när Johan Nilsson gav laget ledningen efter drygt 20 minuter som de kom igång. Sedan hade gästerna ett ypperligt läge att kvittera, men Samuel Lindells nick träffade ribban.

Istället ökade Johan Nilsson på till 2–0 precis före halvtid.

– Det var synd att vi inte fick in kvitteringen i första. Då hade det kunnat bli lite mer match av det, sa Horn/Hycklinges tränare Dennis Isaksson.

I andra gjorde Nilsson sitt tredje mål tidigt och stängde mer eller mindre matchen. För gästerna hade svårt att få till några riktiga farligheter. Istället var det Hebe som hade bud på mer. Bland annat fick de en straff i slutet. Då gjorde Christian Borg en fin räddning på skottet och hann även dit och styrde undan returen.

– Han gjorde verkligen ett par svettiga räddningar ikväll, sa Hebes tränare Felix Andersson som berömde hela Horn/Hycklinges lag.

– De spelar väldigt fysiskt och är det tuffaste laget som vi har mött så här långt i serien.

Tränarkollegan i Horn/Hycklinge var också nöjd med sitt lags insats.

– Så lite som 3–0 är det inget lag som har förlorat med mot Hebe den här säsongen. De har verkligen spets i sin trupp och ser ut att ta hem den här serien. Vi ska vara nöjda med vår insats, även om vi behöver bli mer effektiva framåt.

Har ni seriesegern på gaffeln nu?

– Åtta raka segrar är bra, men vi är inte ens halvvägs in i serien än. Det är mycket jobb kvar och det gäller att vi hänger i. Men visst det bra ut, sa Felix Andersson.

BETYG

Hebe:

3 Stjärnor: Johan Nilsson

Måltjuven slog till två gånger om i första halvlek och grundlade Hebes seger. Spädde sedan på med ett tredje i början på andra och då var saken klar.

2 Stjärnor: Melker Johansson

Visade prov på fin fart och kreativitet på högerkanten för Hebe. Var ett ständigt hot för gästernas försvar.

1 Stjärna: William Music

Visade att han är en spelare med det lilla extra genom ett par imponerade dribblingsräder.

Horn/Hycklinge:

2 Stjärnor: Samuel Lindell

Hade en nick i ribban och var inblandad i det mesta som Horn/Hycklinge skapade framåt.

1 Stjärna: Christian Borg.

Agerade stabilt och höll nere siffrorna. Svarade för en imponerande dubbelräddning på straff dessutom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!