Måltorkan bruten – Ronaldo med första målet

Noll mål på sju matcher. På det åttonde försöket kom till slut säsongens första mål för Cristiano Ronaldo.

Manchester Uniteds Cristiano Ronaldo gjorde 2–0-målet i Europa League-segern mot FC Sheriff.

Fotboll2022-09-15 20:46

37-årige Ronaldo har haft en jobbig säsongsinledning där han bland annat fått inleda de flesta Premier League-matcherna på Manchester Uniteds avbytarbänk.

Har portugisen vaknat nu?

I Europa League-bortamötet med moldaviska FC Sheriff gjorde Ronaldo 2–0 till United från straffpunkten i slutet av den första halvleken. Dessförinnan hade Jadon Sancho gjort matchens första mål.

Ronaldos fullträff var hans första för säsongen, hans 699:e i klubbkarriären och hans första någonsin i turneringen Europa League.

Med tio minuter kvar att spela blev portugisen utbytt till förmån för Anthony Elanga. Uniteds andra svensk, Victor Nilsson Lindelöf, fick följa hela matchen från bänken, en match som engelsmännen vann med just 2–0.

Manchester United är tvåa i grupp E i Europa League efter två spelade matcher, toppar gör Real Sociedad. Utöver FC Sheriff tillhör även Omonia Nicosia, Cypern, gruppen.