Målvakt misshandlad – klubben straffas

Melbourne Victory straffas efter kaosscenerna i Melbournederbyt förra veckan. Fotbollsklubben stoppas bland annat från att sälja biljetter till hemmamatcher. 24 personer är formellt anklagade för brott.

Skandalscener uppstod i Melbournederbyt. Arkivbild.

Skandalscener uppstod i Melbournederbyt. Arkivbild.

Foto: Will Murray/AP/TT

Fotboll2022-12-23 09:02

Det var skandalen som skapade rubriker världen över. Runt 150 supportrar stormade planen när Melbourne Victory mötte Melbourne City i den australiska ligan i fotboll.

City-målvakten Tom Glover blev först knuffad av en person och träffades sedan i ansiktet av en stålhink. Glover fick en hjärnskakning och skador i ansiktet. Domaren Alex King, en kameraman och två säkerhetsvakter skadades också i kaoset.

Båda lagens supportergrupperingar hade kastat in rökbomber på planen under matchen, men situationen eskalerade när en kameraman såg ut att träffas och Tom Glover plockade upp en inkastad rökbomb och kastade tillbaka den på läktaren.

Nu straffas bortalaget Melbourne Victory av det australiska fotbollsförbundet. Klubben får inte sälja biljetter till hemmamatcher och supportrar till klubben får inte heller gå på bortamatcher fram till 15 januari.

Fotbollsförbundet har inte bestämt det slutgiltiga straffet.

Polisen i delstaten Victoria har bekräftat att 29 personer gripits efter planinvasionen där 24 stycken är formellt anklagade för brott.

Två supportrar har sedan tidigare fått varsin livstidsavstängning från fotbollsläktare i landet och i torsdags straffades åtta personer med avstängning mellan fem och 20 år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!