Målvakten poängräddare för HIF med sent mål

Underläge med 1–2 i den 90:e minuten. Då gick Helsingborgs målvakt Anders Lindegaard upp på en hörna – och nickade in kvitteringen mot Falkenberg. –Det kändes fantastiskt bra, säger han till Dplay.

Anders Lindegaard har, 36 år gammal, fått göra karriärens första mål. Arkivbild.

Fotboll2020-07-19 19:40

Efter sex förluster och ett kryss på de sju senaste matcherna såg Falkenberg ut att äntligen få jubla över tre efterlängtade poäng.

Hemma mot bottenkollegan Helsingborg ledde laget länge med 2–0 – men skulle bara få med sig ett oavgjort resultat.

– Det känns skit. Vi tappar allt, säger Tibor Joza till Dplay.

Falkenberg fick en kanonstart på matchen efter att Edi Sylisufaj avlossat högersläggan från distans och dundrat in 1–0 rakt upp i det bortre krysset efter fyra minuter.

I den andra halvleken ökade hemmalaget sedan på ledningen – med god hjälp från Helsingborgsförsvaret.

Dråpligt självmål

Inbytte Matthew Garbett drev fram bollen på högerkanten och skickade in ett lågt inspel som mittbacken Ravy Tsouka såg ut att ha kontroll över. Men som sista man framför egen mållinje fick han en ordentlig snedträff, skickade bollen rakt upp i nättaket och noterades samtidigt för ett av säsongens mest dråpliga självmål.

Game over? Svar nej.

Anthony Van den Hurk reducerade för Helsingborg med tio minuter kvar att spela – och när bortalaget fick en hörna i den 90:e minuten satsade man allt framåt.

Till och med den förre Manchester United-målvakten Anders Lindegaard gick upp i offensivt straffområde, vilket visade sig bli ett genidrag.

Karriärens första mål

Lindegaard mötte Martin Olssons boll perfekt med pannan – och nickade in 2–2 för Helsingborg.

– Det är mitt första. Det tog lång tid, men det kändes fantastiskt bra att få göra mål, säger 36-åringen till Dplay.

Särskilt nöjd över matchen som helhet var han dock inte.

– Jag är besviken att vi bara spelar 2–2. Vi ligger under med två mål och Falkenberg har länge full kontroll på oss.

Falkenberg är i och med krysset kvar på jumboplatsen, en poäng bakom Helsingborg som är näst sist i allsvenskan.