Målvakten räddade tre poäng för VSGF/JAIK: "Lagseger"

Det blev högdramatiskt när VSGF/JAIK och BB 2001 drabbade samman i division 5-kvalet. Målvakten Oscar Melkerssons straffräddning för VSGF gjorde att laget tog en 1–0-seger och knep tre poäng. "Jag är så jäkla nöjd över hur grabbarna sliter", säger tränaren Joakim Svensson.

VSGF/JAIK tog tre poäng i den första kvalmatchen.

VSGF/JAIK tog tre poäng i den första kvalmatchen.

Foto: CHRISTINE OLSSON / TT

Fotboll2020-10-10 17:22

VSGF och BB 2001 är i samma grupp som Djursdala SK och Gunnebo IF i kvalet till division 5. Under lördagen fick VSGF en drömstart på kvaläventyret, när man hemmabesegrade BB med 1–0. 

Amer Asics mål i den första halvleken skulle visa sig bli det enda i matchen. Det hade dock kunnat sluta annorlunda. I matchens sista minut tilldömdes bortalaget en straff.

– Jag förstår mig inte på bedömningen av handsregeln. Det är lite cornflakes-paket över det hela. Därifrån jag står så är det ett ihopslag där bollen tar vår kille i magen, menar VSGF-tränaren Joakim Svensson. 

Straffen då? Jo, den slogs – och den räddades. Oscar Melkersson i VSGF-målet blev därmed stor hjälte. 

– Jag är så jäkla nöjd över hur grabbarna sliter kopiöst. Spelet idag (läs lördag) passade oss inte riktigt eftersom det var mycket långbollar från BB:s sida, men det var verkligen en lagseger, säger Svensson och fortsätter:

– Det var en holmgång, men mer tufft än fult spel. Det var så som en kvalmatch ska vara. 

Deras seger innebär att de går upp på tre poäng i gruppen, precis som Djursdala SK. Nästa helg väntar Gunnebo på bortaplan för VSGF, medan DSK åker iväg för att möta BB 2001.

– Vi är bra tränade och orkar hänga i. Nu ska vi träna i veckan och sen ska vi göra allt vi kan för att få med oss ett resultat, säger Svensson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!