Målvaktsprofilen har bestämt sig

En säsong. Det fick räcka. Nu återvänder målvaktsprofilen Robert Hagelin till Hjorted/Totebo efter året i Västerviks FF. "Jag har inte tiden som krävs för att fortsätta i VFF".

Målvaktsprofilen Robert Hagelin slutar spela i Västerviks FF.

Målvaktsprofilen Robert Hagelin slutar spela i Västerviks FF.

Foto: Erik Mårtensson / TT

Fotboll2018-10-24 15:45

Efter en kanonsäsong 2017 i sexan, värvades skicklige Robert Hagelin till Västervik inför den här säsongen. Han ville testa om han höll klassen på en högre nivå. Något som han fick bekräftat.

– Jag är nöjd med min prestation i år. Jag tycker verkligen inte att jag behöver skämmas. Det var väl ingen match som var någon katastrof och vi släppte som lag in få mål i år. Försvaret tycker jag var ett av seriens bästa, säger Hagelin.

Men nu, redan efter ett år i division fyra-klubben, har alltså 29-åringen gjort sitt.

– Det var ett jätteroligt år på flera sätt. Vi hade kul tillsammans. Den främsta anledningen till varför jag lämnar är som sagt det tidsmässiga. Den finns inte riktigt för att kunna träna två-tre gånger i veckan.

– I Hjorted/Totebo kan jag ta mig med barnen upp till planen när jag tränar. Det blir mycket smidigare.

Samtidigt som Hagelin säger att han trivts bra i VFF, så finns det också saker som inte varit så som han önskat.

– Nä, hela sportgruppen försvann och det var inte optimalt för klubben. Dessutom skiftade vi målvakter varannan match. Jag hade gärna velat stå mer, men det tyckte självklart Björn (Söderström) också.

Känner du att du har utvecklats som målvakt?

– Nja..., jag vet inte. Kanske. Men nä, det är nog ungefär som innan.

Hagelin berättar vidare att övergången inte är helt klar än, men säger att han har bestämt sig. Det blir spel i moderklubben igen.

– Hoppas att vi får ett starkt lag så att vi kan utmana om seriesegern.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!