Målvaktsstjärna bunden och rånad i hemmet

Paris Saint-Germain och det italienska landslagets målvakt Gianluigi Donnarumma har blivit rånad i sitt hem av beväpnade män. Enligt källor till AFP blev fotbollsstjärnan och hans partner bundna under rånet och behövde sedan uppsöka sjukhus med lättare skador. Nu har en polisutredning inletts.

Donnarumma, här i den italienska landslagströjan under EM 2021. Arkivbild.

Donnarumma, här i den italienska landslagströjan under EM 2021. Arkivbild.

Foto: Carl Recine/AP/TT

Fotboll2023-07-21 10:38

Det var under natten mot fredag som flera personer tog sig in i Donnarummas hem i den franska huvudstaden Paris. Rånarna ska ha fått med sig smycken, klockor och andra lyxvaror till ett värde av omkring 5,5 miljoner kronor.

Åklagarmyndigheten i Paris uppger att en polisutredning har inletts om väpnat rån, kidnappning och grovt våldsbrott.

"PSG litar på rättssystemet och att de som har gjort det här grips så fort som möjligt", skriver klubben i ett uttalande.

Donnarumma är bara en i mängden av fotbollsstjärnor som rånats i sina hem de senaste åren. Bland annat så blev målvaktskollegan och den svenske landslagsstjärnan Robin Olsen utsatt för ett rån i sitt hem i England 2021.

Även i PSG har flera stjärnor blivit utsatta för väpnade rån, som Presnel Kimpembe, Marquinhos, Sergio Rico och Mauro Icardi.

Gianluigi Donnarumma, 24, tog EM-guld med Italien 2021. Målvakten slog igenom i AC Milan innan han flyttade till Frankrike och Ligue 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!