Manchester C och Liverpool kvar i PL-toppen

Liverpool toppade Premier League efter sin tionde raka seger – 2–0 mot Watford. Sedan Ă„tertog Manchester City tĂ€tpositionen efter 2–0 mot Burnley. VAR rĂ€ddade sedan poĂ€ng Ă„t United, som kryssade efter 1–1 mot Leicester.

Manchester Citys Kevin De Bruyne gjorde mÄl segermatchen mot Burnley.

Fotboll2022-04-02 15:47

City toppar Premier League med en poÀng före Liverpool med Ätta omgÄngar kvar pÄ sÀsongen.

Raheem Sterling svarade för framspelningar till Citys bĂ„da mĂ„l. Först ett inlĂ€gg till Kevin De Bruyne, i den femte minuten, som drog till direkt med ett vristskott. Och i den 24:e minuten kom nĂ€sta inlĂ€gg frĂ„n höger, som Ilkay GĂŒndogan stötte in.

För Burnley och Watford betydde förlusterna att de Àr kvar pÄ nedflyttningsplats.

NĂ€r Liverpool och Watford möttes i höstas vann Liverpool med 5–0. Watford stod upp betydligt bĂ€ttre pĂ„ bortaplan och var nĂ€ra att ta ledningen i matchen nĂ€r Cucho Fernandez ryckte sig loss. Men LiverpoolmĂ„lvakten Alisson Becker hann ut och rĂ€ddade skottet. I stĂ€llet vĂ€nde Liverpool och gjorde mĂ„l, Joe Gomez slog ett inlĂ€gg som Diogo Jota nickade i mĂ„l. MĂ„let kom i den 22:a minuten.

Satte straffen

I matchens nÀst sista minut fick Liverpool straff efter en neddragning i straffomrÄdet. Fabinho satte den vÀlplacerat och högt vid vÀnstra stolpen.

Liverpool Àr obesegrat i Är och har vunnit tio raka ligamatcher. De kommande veckorna kan laget komma nÀrmare tre titlar. Det vÀntas kvartsfinal i Champions League, mot Benfica, och FA-cupsemifinalmöte med Manchester City om tvÄ veckor. Och nÀsta söndag möts lagen i ett toppmöte i ligan.

– Premier League Ă€r viktigast. Vi har förhoppningsvis tvĂ„ stora mĂ„nader framför oss, sĂ€ger trĂ€naren JĂŒrgen Klopp efter matchen.

Tabelltrean Chelsea Ă€r nu 13 poĂ€ng efter topplagen efter en överraskande 1–4-förlust mot Brentford dĂ„ bortalaget gjorde tre mĂ„l inom elva minuter i andra halvlek.

United uddlöst

I mötet mellan Manchester United, dĂ€r Cristiano Ronaldo saknades pĂ„ grund av förkylning, och Leicester satt det första mĂ„let lĂ„ngt inne – och nĂ€r det vĂ€l var dags var det Leicesters Kelechi Iheanacho som satte den i 63:e minuten – och kort dĂ€rpĂ„ kom kvitteringen genom Fred. Kvarten senare var det total glĂ€dje i Leicester, nĂ€r James Maddison sĂ„g ut att ge laget ledningen – men mĂ„let dömdes bort efter videogranskning.

Svenske Anthony Elanga spelade frĂ„n start och var flera gĂ„nger inblandad i farliga anfall – utan att nĂ„ hela vĂ€gen fram. Victor Nilsson Lindelöf var bĂ€nkad.

United ligger fortsatt sexa i tabellen med Ätta matcher kvar att spela och drömmen om Champions League blir allt mer avlÀgsen. Leicester ligger pÄ niondeplats.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!