Manchester United värvar kontroversiell målvaktsstjärna

André Onana blir Premier League-klubben Manchester Uniteds nya målvakt. Han ansluter från italienska Inter, som han spelade Champions League-final med förra säsongen.

André Onana. Arkivbild.

André Onana. Arkivbild.

Foto: Antonio Calanni/AP/TT

Fotboll2023-07-20 20:08

"Att ansluta till Manchester United är en otrolig ära. Jag har jobbat hårt i hela mitt liv för att nå detta ögonblick och övervunnit många hinder på vägen", säger kameruniern till klubbens webbplats.

Målvakten har skrivit på ett femårskontrakt med option på ytterligare ett år. Enligt AFP uppgår övergångssumman till motsvarande 586 miljoner svenska kronor. Därtill finns prestationsbaserade klausuler som kan få summan att stiga ytterligare.

År 2021 stängdes Onana av i nio månader för brott mot dopningsreglerna. Detta efter att han, året innan, lämnat ett positivt dopningsprov. Avstängningen blev dock bara nio månader efter Uefa, det europeiska fotbollsförbundet, ansåg att Onana inte hade för avsikt att fuska.

Onana har spelat 34 landskamper för Kamerun. I VM förra året lämnade han truppen inför sista gruppspelsmatchen till följd av ett bråk med landslagschefen Rigobert Song. Efteråt uppgav Onana att han inte skulle spela för landslaget igen.

I Manchester återförenas 27-åringen med sin förre tränare Erik ten Hag, som tränade Onana under tiden i Ajax.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!