Manfall i PSG: "Har kanske bara 11 spelare"

Bara några dagar kvar till Champions League-premiären mot Manchester United. Då har Paris SG drabbats av manfall på grund av skador, covid-19 och avstängningar. –Vi har kanske bara 11, 12 eller 13 spelare tillgängliga, säger tränaren Thomas Tuchel inför fredagens bortamöte med Nîmes i ligaspelet.

Anfallaren Mauro Icardi är en av många Paris SG-spelare som är på frånvarolistan. Arkivbild.

Anfallaren Mauro Icardi är en av många Paris SG-spelare som är på frånvarolistan. Arkivbild.

Foto: Francois Mori/AP/TT

Fotboll2020-10-15 18:15

Backarna Marquinhos, Juan Bernat och Thilo Kehrer, mittfältarna Marco Verratti och Julian Draxler samt anfallaren Mauro Icardi är skadade. Ytterbacken Layvin Kurzawa och offensiva Ángel Di María är avstängda, och mittfältaren Ander Herrera har testat positivt för covid-19.

Men Paris SG:s frånvarolista slutar inte där, rapporterar franska medier.

Backen Colin Dagba testade positivt för covid-19 på landslagsuppdrag, och nye mittfältaren Danilo Pereira var nära den covid-19-smittade Cristiano Ronaldo på Portugals landslagssamling inför Nations League-mötet med Sverige och måste därför testa negativt för att få spela borta mot Nîmes på fredagen.

Flera frågetecken

Kanske saknas än fler då.

– Vi måste vara ansvarsfulla vad gäller Neymar och Kylian (Mbappé) som nästan spelade 90 minuter i går (onsdag, med Brasilien respektive Frankrike), och spelarna från Sydamerika har rest mycket, säger Tuchel på en presskonferens.

– Kanske har vi bara 11, 12 eller 13 spelare tillgängliga.

På tisdagskvällen väntar hemmamöte med Manchester United i den första omgången av Champions League-gruppspelet. Det är i nuläget högst oklart vilka spelare Tuchel har till sitt förfogande där.

– Vi har haft en del otur, säger han.

Tung start

I höstens ligapremiär mot Lens saknade Paris SG ett dussin spelare på grund av covid-19 och skador. Ett kraftigt reservbetonat PSG föll med 0–1 – och även om några stjärnor var åter till "Le Classique" mot Marseille blev det 0–1 även där. Därefter har dock den franska giganten – som har vunnit ligan sju gånger de senaste åtta åren och som var i Champions League-final förra säsongen – vunnit fyra raka ligamatcher.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!