Många chanser men inga mål

Chansrikt, men mållöst. Formstarka Arsenal och Manchester United fick inte hål på varandra i storklubbsmötet i Premier League. Den stora vinnaren efter 0–0 är Manchester City, som ökade sitt försprång som serieledare.

Callum Wilson gratuleras efter Newcastles ledningsmål i segermatchen på Goodison Park.

Fotboll2021-01-30 15:55

Manchester United – med Victor Nilsson Lindelöf i mittförsvaret – styrde inledningsvis spelet mot ett tillbakadraget och försiktigt Arsenal.

Bruno Fernandes hade en av få riktigt vassa chanser i första halvlek, men sköt utanför.

Matchens prestation stod Bernd Leno för när Arsenals tyske målvakt med fingertopparna styrde undan Freds avslut från strax utanför straffområdet.

Willian byttes in till andra halvlek. Den kritiserade brasilianaren gav Arsenal en offensiv injektion.

Men i stället var det Uniteds Edinson Cavani som var ytterst nära att ge matchen ett mål, men missade från nära håll.

Inom loppet av en minut producerade Arsenal två högkaratiga chanser. Först prickade Alexandre Lacazette ribban med en frispark och sedan stoppade United-målvakten David de Gea Emile Smith Rowes närskott.

Martin Ødegaard, lånet från Real Madrid, debuterade för Arsenal med ett sent inhopp.

Skräll av Newcastle

Newcastles manager Steve Bruce har sett mer och mer pressad och sliten ut på sistone.

Lördagens leende var efterlängtat.

Newcastle bröt en dyster svit genom att slå Everton på Goodison Park med 2–0. Segern var klubbens första i Premier League på tio matcher – och den store matchvinnaren var Callum Wilson som fixade båda målen.

Wilson hade två utmärkta lägen innan han överlistade Jordan Pickford med en dryg kvart kvar att spela. Everton hade möjligheter till kvittering men på tilläggstid ökade Wilson till 2–0 och ordnade tre oväntade men viktiga poäng för Newcastle i botten av tabellen.

Klubben ligger på 16:e plats, med åtta poäng fler än Fulham, som ligger under nedflyttningsstrecket. Fulham spelade 2–2 i bottenmötet med West Bromwich.

Seger för Crystal Palace

Crystal Palace kom till mötet med Wolverhampton med tre matcher utan seger, men Eberechi Eze såg till att dagen slutade i tre poäng.

Tabelljumbon Sheffield United bjöd på en av säsongens främsta skrällar tidigare i veckan. Besöket på Old Trafford gav 2–1 mot Manchester United.

Lördagens återbesök i Manchester gick inte lika bra. Serieledande Manchester City vann med matchens enda mål, inslaget av Gabriel Jesus.

Senare under lördagskvällen lyckades Aston Villa besegra Southampton. Matchens enda mål kom i slutet av den första halvleken när Chelsealånet Ross Barkley satte dit pannan och prickade in Jack Grealish inlägg.