Många frågor, men inga svar: "Kan inte kommentera någonting”

En tuff vårsäsong är till ända för Vimmerby IF:s herrar. Sportsligt har det knackat och kring laget har det blåst en hel del. – Visst, det har varit mycket skit och motgångar. Men vi jobbar hårt och jag tycker ändå att det känns positivt. Nästa vecka hoppas jag kunna ge svar på mycket av det som folk undrar över, säger herrsektionens Bertil Karlsson.

Frågorna är många kring Vimmerby IF:s framtid men klubben har för tillfället inga svar.

Frågorna är många kring Vimmerby IF:s framtid men klubben har för tillfället inga svar.

Foto:

Fotboll2017-07-06 08:20

• Vad händer med Vimmerby IF:s huvudtränare Johan ”JC” Carlsson, som tog time out under vårsäsongens två sista matcher?

• Blir det någon fortsättning med testspelaren från Åtvidabergs FF, forwarden Eldin Lugonja?

• Kommer Vimmerby IF lyckas övertyga mittbacken Johan Lundin och hans klubb Västerviks FF om att en fortsättning i VIF under resten av säsongen är det rätta för Johan?

• Nyckelspelaren Sebasthian Svensson stod, efter ett gemensamt beslut med föreningen, över de två sista seriematcherna – hur ser hans framtid i klubben ut?

• Förre tränaren Tommy Svensson Pöder ryktas vara aktuell för en mer framträdande roll i lagledningen än den han har nu. Finns det någon sanning i detta?

• Klubben sägs vara på jakt efter nyförvärv och nära att landa minst ett av dessa. Stämmer det?

Och det här är bara de mest brännande frågorna kring VIF:s herrlag. När vårsäsongen nu är avslutad trodde många att man från föreningens sida skulle kunna ge en del besked. Men svaren på frågorna är få. Närmare bestämt inga alls.
– För tillfället kan jag inte kommentera någonting. Och det av den enkla anledningen att inget är beslutat eller klart, säger Bertil Karlsson i Vimmerby IF:s herrsektion.

– Förhoppningsvis kommer vi kunna ge information om flera av dina frågor i nästa vecka.

Den enda frågan där Bertil Karlsson gläntar en aning på dörren till ett svar är den angående Johan Lundin.
– Vi kommer så klart ta ett snack både med Johan och med Västerviks FF, men som det ser ut nu kommer han spela med VFF i höst. 

Som du förstår har VIF:s herrkommitté inte saknat sysselsättning under vårsäsongen. Men frågan är om inte det tyngsta jobbet ligger framför dem?
– Visst, det har varit mycket skit och motgångar, och även en aning rörigt. Men så är det ofta för lag i de nedre regionerna av tabellen (VIF ligger på nedflyttningsplats till division 3, en poäng efter Nybro på kvalplats).

– Det handlar mer om det sportsliga och tabelläget än om något annat. Förhoppningsvis var den avslutande vändningen och segern mot Österlen (0-2 blev 3-2 under matchens sista 20 minuter) den injektion vi behövde, säger Bertil Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!