Många nya positioner i säsongspremiären

"Det känns superbra att vara igång". Det säger Vimmerby IF:s lagkapten Malin Söderlund efter årets första träningsmatch, där laget besegrade Växjö BK med 3-0.

VIF firar Greta Koponens 3-0-mål i slutet av matchen.

VIF firar Greta Koponens 3-0-mål i slutet av matchen.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Fotboll2020-02-22 16:55

Bra spel, stabil defensiv och tre mål. Det var vad tränaren Mikael Rinaldo fick se av sitt lag mot division 2-laget Växjö BK. 

– Vi har något att bygga på framöver. Vi bytte mycket och ville se många spelare på många olika positioner. Mycket kan hända under en säsong, så det är bra med några som kan flera positioner. Sedan har vi idéer med vissa som kan passa bättre i nya roller, säger han. 

Nathalie Milton gjorde 1-0 i första halvlek och sedan satte Alice Fröjd dit tvåan kort före paus. I andra halvlek kom 3-0 genom Greta Koponen, som var en av dem som fick testa en ovan position. Greta, som vanligtvis är back, spelade anfallare. En annan back, Malin Söderlund, fick också spela längre fram i planen än vanligt. 

– Vi testade runt lite, mest för att vi kunde. Det var ovant, men roligt för min del. Kul att se lite om man kan hitta nya roller för olika spelare, säger lagkaptenen. 

Hon är någorlunda nöjd med säsongspremiären.

– Det är alltid speciellt med en sån här första match, där det ställs på prov hur långt man kommit. Vädret ställer till det med vind, men vi gjorde vårt bästa. Första var svårspelad, men i andra halvlek lyfte vi oss, säger Söderlund som längtar till seriestarten.

– Det känns superbra att vara igång med matcherna. Nu fick man känna att det är på riktigt. Jag vill bara att serien ska dra igång. Vi har börjat få ihop det här och pusselbitarna är på rätt plats, avslutar VIF-kaptenen. 

Vimmerby IF:s Malin Söderlund, till vänster, är laddad för den nya säsongen.
Vimmerby IF:s Malin Söderlund, till vänster, är laddad för den nya säsongen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!