Mardröm för svenskduo – Blackstenius målskytt

Det började uselt. Sedan blev det värre. Julia Zigiotti Olme och Emma Kullberg hade ingen rolig fotbollssöndag. Brighton förlorade hemma mot Tottenham med smått otroliga 0–8.

Brightons mittback Emma Kullberg hade ingen rolig dag på jobbet hemma mot Tottenham. Arkivbild.

Fotboll2022-10-30 18:19

När Molly Bartrip satte 1–0 borta mot Brighton var det inte bara säsongens snabbaste mål i Super League-fotbollen. Det var också starten på en mycket jobbig eftermiddag för de svenska landslagsspelarna Julia Zigiotti Olme och Emma Kullberg, vars Brighton redan tidigare haft en tuff start på säsongen.

Tottenham gjorde fyra mål i vardera halvlek och när inhopparen Jessica Naz satte sitt andra mål för matchen – en av tre tvåmålsskyttar för dagen – var förnedringen klar, och slutresultatet fastställt till hela 8–0 till gästerna.

Brighton har inlett säsongen med en seger och fyra förluster, –17 i målskillnad, och halkar nu ner till näst sista plats i tabellen.

Detta efter att Reading lyckats plocka sina första poäng för säsongen. Hemma mot Leicester vände man 0–1 till 2–1 efter att Rachel Rowe satt båda målen i matchens absoluta slutskede.

Leicester är fortsatt jumbo med sex förluster på lika många matcher.

I toppen var det en roligare svenskdag. Stina Blackstenius gjorde sitt tredje mål när hennes Arsenal tog femte raka segern i säsongsöppningen efter seger över West Ham med 3–1. Arsenal vände 0–1-underläge och Blackstenius stötte in en frispark fram till 2–1 i 53:e minuten.

Ledande Manchester United, tvåan Arsenal och trean Chelsea har alla 15 poäng, men regerande mästarlaget Chelsea har en match mer spelad.