Mardrömmen fortsätter för VIF

Den här har du nog hört förut: Vimmerby IF tappar tre pinnar i slutminuterna. I eftermiddags, hemma mot Räppe, blev 2-1 till 2-2 efter ett självmål i 87:e minuten. Nu är VIF åter under nedflyttningsstrecket i fotbollstvåan.

Räppe kvitterar till 2-2 efter ett självmål av en Vimmerbyspelare i 87:e minuten.

Fotboll2017-09-23 15:51

Den yttersta viktiga matchen på Skobes Arena i Vimmerby var jämn, men chansfattig. Gästerna var bolltrygga, hade mer av spelet, men skapade inte särskilt många chanser på hemmalaget.

Vimmerby tog ledningen i den 28:e minuten då Oskar Stejdahl glidtacklade in bollen.
Kvitteringen till 1-1 i den 55:e minuten var inte orättvis, men sättet det kom till på...
Vimmerbys annars så duktige mittfältare Mohammad Jafr fick för sig att han skulle dribbla som sista gubbe, blev av med bollen och kvitteringen var ett faktum.

VIF återtog ledningen med 18 minuter kvar då Markus Ahl fick fin direktträff och kunde se bollen styras in.

Sedan kändes det som att hemmalaget hade ganska bra koll på läget. Olycksgubben Mohammad Jafr var millimeter från att göra 3-1 då han kom fri, men istället tickade klockan upp mot den förödande 87:e minuten.

Efter en trasslig situation letade sig bollen in i målområdet, på ett försvarsben och in i mål.
Rullgardin ner, en poäng istället för tre och Vimmerby IF återigen ner under strecket.

Vimmerbys tränare David Lindgren summerade matchen så här:
- Räppe var bra. De löste mycket med kortpassningsspel, men skapade inte så mycket chanser. Därför kändes det ändå hyfsat tryggt stora delar av matchen.
- De var lite sårbara i djupled, men vi kunde i straffa dem så ofta som vi ville i första halvlek. Det blev bättre i den andra, men då får vi inte dit bollarna för att stänga matchen.
- Jag tycker att killarna gör vad de kan och gör en jättebra match, men det grinar illa med självmål i slutminuterna.