Mardrömsminuter sänkte Malmö FF: "Besvikelse"

2–1-ledning och på väg mot tre poäng. Men det ville sig inte för Malmö FF. Två mål inom loppet av två minuter gjorde att Union Saint-Gilloise knep alla poängen i Europa League-mötet.

Malmö FF föll med 2–3 borta mot Union Saint-Gilloise i Europa League.

Fotboll2022-09-15 22:58

När Isaac Kiese Thelin distinkt gjorde 2–1, framspelad av Felix Beijmo, för MFF i Belgien var det andra gången som skåningarna tog ledningen.

Joseph Ceesay gav nämligen Malmö en drömstart då han hittade nätmaskorna redan efter sex spelade minuter.

Men Union Saint-Gilloise, som i fjol vann grundserien Jupiler Pro League som nykomling (men som slutade tvåa i mästerskapsserien bakom Club Brygge), kom tillbaka.

Och de kom inte bara tillbaka, de vände även på matchen.

"Förtjänar mer"

Christian Burgess vräkte sig fram och nickade in 1–1-kvitteringen tio minuter efter Ceesays fullträff – och drygt tio minuter efter Kiese Thelins mål i andra halvlek kom 2–2-målet, signerat Teddy Teuma.

Teumas kvittering kom i 69:e minuten.

I 71:a minuten hade belgarna 3–2 på resultattavlan efter att Victor Boniface tryckt in hemmalagets tredje strut från nära håll mellan benen på Johan Dahlin i MFF-buren.

MFF jagade kvittering, jagade poäng, men förlorade med 2–3 och kammade noll på belgisk mark.

– Besvikelse så klart, jag tycker vi gör en bra bortamatch, jag tycker vi förtjänar mer än vad vi får i dag, säger Kiese Thelin i Viaplays sändning.

"Är jobbigt"

Malmö är sist i sin grupp med noll poäng efter två spelade matcher i gruppspelet. Braga toppar gruppen med sex poäng, samma antal poäng har även tvåan Union Saint-Gilloise. Trea i gruppen, på samma poäng men med bättre målskillnad än MFF, placerar sig Union Berlin som föll borta mot Braga med 0–1.

– Klart det är jobbigt, det är fyra matcher kvar, vi måste bara tro på det och köra på, men just nu är det tungt, konstaterar Kiese Thelin om läget i gruppen.

I nästa match gästas MFF av Union Berlin som är tabelletta i Bundesliga efter sex omgångar.