Mardrömspremiär för Djurgården: "Gick åt helvete"

1–4 hemma mot Piteå. Djurgårdens tränare Magnus Pålsson var allt annat än nöjd med premiären. –Det var inte mycket som fungerade i dag, säger han till Viaplay.

Piteåjubel efter mål av Maja Green (#16, mitten) under söndagens match i damallsvenskan mellan Djurgården och Piteå på Tele2 arena.

Fotboll2022-03-27 19:43

Hlin Eiríksdóttir hittade krysset, via ribban, på Tele2 arena redan efter nio spelade på minuter – och smakstarten fortsatte för gästande Piteå.

Tre minuter senare damp bollen ner framför Maja Greens fötter i samband med men hörna – och Greens avslut hittade precis som Eiríksdóttirs krysset.

Djurgården hade ett läge att reducera strax före paus, men i stället för 1–2 gick Piteå ut till halvtidsvila med en 3–0-ledning då Anam Imo stänkte in bortalagets tredje kort efter Djurgårdens reduceringsmöjlighet.

– Drömstart, vi får fortsätta vara påkopplade nu till andra och fortsätta som vi gjort, säger Green till Viaplay i paus.

Green fick rätt.

För bara tre minuter in på andra kom Piteås fjärde för kvällen, den här gången signerat Josefin Johansson.

Djurgården putsade till siffrorna, men det var Piteå som vann den damallsvenska premiären med 4–1.

– Det var mycket som inte fungerade i dag, jävligt tuff premiär. Piteå pressar på och gör det bra. Det var inget som vi önskade av premiären i dag, det var inte mycket som gick som det skulle, säger Djurgården tränare Magnus Pålsson.

På frågan om det fanns något att byggare vidare på från matchen svarar Pålsson:

– Eskilstunamatchen i cupen gjorde vi massa bra grejer framåt, det är väl något typ av lugn vi måste få in, det kommer med tiden. En premiär är en premiär och nu gick det åt helvete, så det är bara att ta nya tag och visa att man förstår att vi behöver jobba ännu hårdare.