Mardrömsstart för svensklaget Everton

Det blev en mardrömspremiär för svensklaget Everton i Super League. Förra säsongens ligatvåa Manchester City var flera nummer för stort och vann med klara 4–0.

Anna Anvegård och Nathalie Björn fick ingen rolig ligapremiär med Everton. Arkivbild.

Fotboll2021-09-04 16:30

De svenska nyförvärven Anna Anvegård och Nathalie Björn fanns med i startelvan, medan 18-åriga talangen Hanna Bennison hoppade in efter halvtid.

Men det blev ingen rolig eftermiddag på hemmaarenan Goodison Park i Liverpool – redan efter första halvlek hade gästerna en betryggande 3–0-ledning.

Vicky Losada, Citys stjärnförvärv från Barcelona, pricksköt in ledningsmålet via stolpen efter en knapp halvtimme.

Sedan kom två snabba fullträffar inom loppet av tre minuter. Först satte kanadensiskan Janine Beckie dit 2–0 med ett lågt avslut i den 37:e minuten, och sedan utökade Khadija Shaw från nära håll efter att ha blivit helt frispelad i straffområdet.

Lagkaptenen Stephanie Houghton knorrade in en frispark i andra halvlek och fastställde slutresultatet till 4–0.