Södra Vi fick en tuff kvalstart

För tredje året i rad spelar Södra Vi IF kval till division fyra. De kunde ha önskat sig en bättre start... Hovmantorp vann stort (4–0). "Vi är inte riktigt på tårna", säger tränaren Pierre Brorsson.

Tunga steg. Södra Vi föll med klara siffror borta mot Hovmantorp.

Tunga steg. Södra Vi föll med klara siffror borta mot Hovmantorp.

Foto: Albin Karlsson

Fotboll2021-10-17 16:07

De blåvita har en imponerade svit med topplaceringar i division fem sedan laget vann sexan 2018. 

I de efterföljande kvalspelen har det gått sämre, såväl 2019 som 2020. 

Och av kvalpremiären att döma i söndags eftermiddag blir det tufft även 2021. 

Hovmantorp rivstartade matchen hemma på Idrottsparken och satte både 1–0 och 2–0 tidigt. Ledningsmålet kom via ett skott utifrån som satt i bortre hörnet, tvåan var ett friläge. 

– Dom var bra och startade matchen bra. Samtidigt är vi inte riktigt där och jag kan tycka att vi inte knyter näven som vi ska, säger Brorsson. 

Södra Vi hämtade sig något efter kallduschen och jämnade ut spelet, men hemmalaget var ofta klassen bättre. Hovmantorp höll ett högre tempo och var rejälare i spelet. 

Med cirka 20 minuter kvar att spela kom 3–0, även det efter ett friläge. Därefter fick Södra Vi en straff, men Kim Johansson skott räddades av Hovmantorps målvakt. Kort därefter kom 4–0. I Södra Vi saknades fysiska spelare som Martin Brorsson, Arvid Karlsson och Filip Frejd. Även Bellal Adem Nur saknades. 

– De hade ett par spelare som var större än oss och det hade en viss betydelse, men jag är inte nöjd med vad vi presterar spelmässigt. Vi ska kunna bättre än så här. 

Resultatet innebär att Södra Vi får svårt att vinna kvalgruppen. Närmast väntar Kalmar AIK hemma. Ett Kalmar AIK som besegrade Torsås/Norra Tång med 3–0.

Rory Barraza var bäst mot Hovmantorp. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!