Mardrömsstart knäckte HFK – tränaren: "Kvar i femman"

Det blev ingen rolig hemmapremiär för Hultsfreds FK. Tränaren Sebasthian Svensson var minst sagt missnöjd efter 1–4 mot Malmbäck. "Vissa spelare behöver kanske ta sig en funderare på vad de vill få ut av den här säsongen...".

Diego Urrutia blev HFK:s enda målskytt i förlusten på hemmaplan.

Diego Urrutia blev HFK:s enda målskytt i förlusten på hemmaplan.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-04-22 18:16

Det är tuffa ord från Sebasthian Svensson kort efter att Hultsfred förlorat med 4–1 hemma mot Malmbäcks IF. HFK kom från en premiärförlust i division 4 borta mot Ekhagen, men hade större förhoppningar om poäng i lördagens match.

Så blev det alltså inte.

Redan efter två minuter kom första baklängesmålet. Tio minuter senare kom det andra.

– Det är framför allt en arbetsinsats och moral som brister, där vi tror att det ska göras av sig självt. Vi bjuder på målen och oavsett vad som händer så ska man kunna kräva ett jobb. Jag vet inte om det är fel på mina instruktioner eller om vi är kvar i femman, säger Svensson.

Trots en reducering av Diego Urrutia efter 30 minuter, så saknades det där lilla extra i Hultsfred. Malmbäck satte 1–3 innan paus.

– Malmbäck hugger direkt så fort vi slarvar. De spelar på våra misstag och gör det bra. Vi måste vara mer noggranna i det vi gör. I paus försöker vi ändra om lite, men det är för många som förväntar sig att någon annan ska göra jobbet. 

Gästerna kunde till slut säkra segern och vinna med komfortabla 4–1. Hultsfreds tränare är tydlig med att det kan komma förändringar i startelvan till nästa match.

– Vissa spelare behöver kanske ta sig en funderare på vad de vill få ut av den här säsongen. Vi har en konkurrenssituation där ingen är självskriven, säger Svensson, som tyckte att Emil Thapper och Tobias Nilsson förtjänade beröm.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!