Dyster trend för RIF – föll igen: "För billigt"

"Vi gör en spelmässigt bra match, även om det kanske låter skumt att säga när man förlorat med 5–1". Så sammanfattar Rimforsa IF:s tränare Johnny Malmgren bortamatchen mot Svärtinge SK.

Ea Wessén gjorde Rimforsa IF:s enda mål i förlustmatchen mot Svärtinge.

Ea Wessén gjorde Rimforsa IF:s enda mål i förlustmatchen mot Svärtinge.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2022-06-12 19:48

Rimforsa IF:s damer har fortfarande inte tagit en poäng i division 2 så här långt. Efter nio matcher står man på noll pinnar. 

I flera av matcherna har man däremot hängt med bra spelmässigt. Precis så var det också borta mot Svärtinge SK på söndagen. 

– Det är så märkligt... Vi gör en bra match igen och efter 45 minuter är det vi som har spelövertaget. Tyvärr så släpper vi in så fruktansvärt billiga mål, suckar Johnny Malmgren. 

Alice Drott blev första halvlekens enda målskytt, när hon gav Svärtinge ledningen efter knappa kvarten. I den andra halvleken kom sedan tre snabba mål som satte RIF i en rejäl uppförsbacke. 

– De gör tre, fyra mål där det är en lång boll som rinner igenom vår backlinje så de bara kan slå ett sidledspass och raka in bollen. Det är alldeles för billigt, menar RIF-tränaren. 

Ea Wessén reducerade för RIF innan hemmalaget fastställde slutresultatet till 5–1.

– Vi gör en spelmässigt bra match, även om det kanske låter skumt att säga när man förlorat med 5–1. Nu måste vi fortsätta jobba på det defensiva och kan vi förbättra oss där så kommer det bli en spännande höst.

Malmgren var inte särskilt imponerad över Svärtinge. 

– Nej, jag förstår inte hur de målades upp som seriefavoriter. Lindö var det enda laget som spelade fantastiskt bra fotboll, annars finns det inte ett enda lag jag är imponerad över i den här serien.

Ea Wessén och målvakten Maja Bjerkinger fick beröm i RIF.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!