Markerade skallning – stängs av i tre matcher

Malmö FF:s Adi Nalic markerade med skallen mot en spelare i cupmatchen mot Ängelholm. Det gav honom rött kort. Nu stängs han av i ytterligare två matcher, skriver Sydsvenskan.

Adi Nalic missar Malmö FF:s kvartsfinal mot AIK och även en eventuell semifinal. Arkivbild.

Adi Nalic missar Malmö FF:s kvartsfinal mot AIK och även en eventuell semifinal. Arkivbild.

Foto: Andreas Hillergren/TT

Fotboll2022-03-08 16:13

Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd såg allvarligt på Nalics agerande. Konsekvensen blir att han inte kan bli aktuell för cupspel förrän tidigast om MFF når finalen den 26 maj.

– Jag tycker det är för hårt, säger MFF-tränaren Milos Milojevic till Sydsvenskan.

Nalic har redan avtjänat en matchs avstängning och missade gruppspelsmatchen mot IFK Värnamo i helgen.

Domen innebär att han inte får spela kvartsfinalen mot AIK på lördag och en eventuell semifinal mot antingen Djurgården eller Kalmar FF en vecka senare.

Disciplinnämnden motiverar sitt beslut så här:

"Spelaren har satt sin panna mot en motspelare och tryckt till i en skallningsrörelse. Disciplinnämnden anser att det inträffade ska bestraffas med ytterligare avstängning utöver den automatiska matchen. Avstängningens längd är bestämd enligt nämndens praxis och motsvarar två matcher." skriver Disciplinnämnden i sitt beslut.

– Direkt rött kort är alltid två matcher om det är en extrem situation kanske mer. Men detta är inget slag eller så, mer av en knuff. Men vi får respektera beslutet, säger Milos Milojevic.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!