VIF förlorade stort mot Smedby: "Väldigt avslaget"

Manfall och tufft motsånd. Då föll Vimmerby IF med 4–0 borta mot Smedby AIS. "Det var en konstig match", säger VIF-tränaren Fredrik Falkevall.

Rickard Thuresson fick spela mittback i förlusten borta mot Smedby.

Rickard Thuresson fick spela mittback i förlusten borta mot Smedby.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-03-23 15:56

En hel del tongivande spelare saknades i bortamatchen för Vimmerby IF, exempelvis ordinarie mittbacksparet Gustav Stejdahl och Knut Gunnarsson. Även Simon Larsson och Selatin Shaljani, som fått mycket förtroende under försäsongen, saknades. Och på bänken fanns bara tre spelare, två juniorspelare och en målvakt.

Division 2-laget Smedby AIS lyckades utnyttja det genom att få in tre bollar bakom Gustaf Johansson i VIF-målet i den första halvleken. Med drygt 20 minuter kvar av tillställningen kom sen också 4–0, vilket blev slutresultatet. 

VIF-tränaren Fredrik Falkevall om matchen: 

– Först och främst tycker jag det var en konstig match. Det kändes väldigt avslaget från båda håll. Vi valde att spela lite lägre, och inte sätta den höga pressen. Ganska tidigt i matchen hade vi två bra omställningar, där vi hade kunnat göra minst ett mål. Sen fick de in några lätta mål.

Jag misstänker att manfallet kan ha påverkat en hel del?

– Jo... Fast jag vill nog inte säga att det var så heller. Vi hade bestämt innan att vi skulle träna på det här låga försvarsspelet. Det var en tempofattig match överlag, deras tränare var inne på samma sak efter matchen. Det var mycket "lunkande" på sina håll. Det såg inte ut att vara en match mellan lag i division 2 och 3.

Noterbart är att Rickard Thuresson spelade mittback. 

Fredrik Falkevall ansåg att ingen spelare stack ut nämnvärt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!