Märkliga incidenten – match fick avbrytas: "Konstigt"

Spelarna i Rimforsa IF och IFK Wreta Kloster kunde aldrig spela klart cupmatchen i måndags kväll i Ljungsbro. I den 80:e minuten slocknade nämligen belysningen och det blev nattsvart. "Det var lite konstigt", säger Emilia Johansson, assisterande tränare i RIF.

Rimforsas cupmatch mot Wreta Kloster fick avbrytas.

Rimforsas cupmatch mot Wreta Kloster fick avbrytas.

Foto: Arkiv

Fotboll2023-03-01 17:50

Det var en minst sagt händelserik dag för Rimforsa IF:s damer i måndags. Planen var att spela en cupmatch mot Wreta Kloster på Kisa IP den kvällen. Den konstgräsplanen var dock inte spelbar.

– Nej, det var en av våra spelares pappa som var nere på IP och tittade samma dag. Då hörde han av sig till oss och sa att det var fullt med snö på planen, vilket vi inte visste om. Edvin (Jensen, huvudtränare) hörde då av sig till Kisa, som i sin tur sa att de skulle fixa det. Men problemet var att det var för isigt, så det gick helt enkelt inte, berättar Emilia Johansson, som är assisterande i RIF.

Då fick man hitta en lösning. Den lösningen blev Ljungsbros konstgräsplan.

– Klockan var väl runt 15 när det beslutet togs. Matchen kom inte igång förrän strax efter 20:30, eftersom det var träningar och så där.

Problemen var inte över riktigt än. Matchen blev visserligen ensidig, där Wreta Kloster öste på och gick upp till en 8–0-ledning. I den 80:e minuten hände däremot något som ingen riktigt var beredd på. 

– Det började med att en lampa på varje stolpe slocknade. Då diskuterade vi och kom överens om att fortsätta, eftersom det ändå fanns två lampor på varje stolpe som fortsatt fungerade. Men kort efter det så slocknade alla lampor, säger Emilia Johansson. 

I det läget ledde Wreta med 8–0. Båda lagen var överens med domaren om att bryta. 

– Det var lite konstigt, så klart. Det är inget man är med om varje match, haha. 

Rimforsa har inlett Östgötacupen med två förluster. Laget åkte ur division 2 förra säsongen och skulle egentligen ha spelat i trean i år. I december tog man beslutet att dra sig ur och börja om i division 4 istället, efter många spelartapp. Nu har läget ljusnat, åtminstone vad gäller spelarbiten. 

– Nu ser det bättre ut. Vi har fått in några spelare som spelat i RIF tidigare men som inte spelat på några år. Dessutom har vi fått ett par spelare från Gullringen, efter att de tvingats lägga ned sitt damlag, säger Johansson. 

Även den tidigare skyttedrottningen Hanna Hellström har gjort comeback.

– Att Hanna är tillbaka betyder mycket. Hon är en väldigt bra spelare men också en stor förebild för många andra i laget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!